Historie i moderne drakt. (Foto: Hurtigruten Svalbard/Agurxtane Concellon)
Historie i moderne drakt. (Foto: Hurtigruten Svalbard/Agurxtane Concellon)

Hotellmagi på 78 grader nord

I eksklusiv og moderne drakt, men med historien vel bevart, ønsker Spitsbergens nyeste hotellsatsing, Funken Lodge, tilreisende så vel som de fastboende velkommen til en særegen Svalbard-opplevelse.

Publisert

Hotellet, som er et samarbeid mellom Hurtigruten og Nordic Choice Hotels, tilbyr 88 nyoppussede gjesterom.

Funktionærmessen. (Foto: Hurtigruten Svalbard/Agurxtane Concellon)
Funktionærmessen. (Foto: Hurtigruten Svalbard/Agurxtane Concellon)

I Nordic Choice Hotels, men et frittstående hotell

Det tradisjonsrike hotellet, som tidligere het Spitsbergen Hotell, har gjennomgått en omfattende renovering før åpningen. Nye Funken Lodge er kledd i ny, eksklusiv og moderne drakt og føyer seg i rekken av Nordic Choice Hotels sine frittstående hoteller. Hotellet er dermed i selskap med unike hoteller som The Thief i Oslo, At Six og Hobo i Stockholm og Skt Petri i København.

– Nordic Choice Hotels er et selskap i sterk vekst, og vi vil etablere oss på destinasjoner som vi tror vil vokse i takt med våre ambisjoner. Svalbard er i vinden som aldri før, og sammen med Hurtigruten kan vi nå tilby besøkende og fastboende på Svalbard en restaurant- og hotellopplevelse utenom det vanlige. Dette blir nytt og utrolig spennende, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

En oase i villmarken

«Shaken or stirred»? (Foto: Hurtigruten Svalbard/Agurxtane Concellon)
«Shaken or stirred»? (Foto: Hurtigruten Svalbard/Agurxtane Concellon)

Funken Lodge har en spesiell betydning for folk i Longyearbyen. Bygget, som ble oppført i 1947, fikk kallenavnet «funken» da det huset enslige funksjonærer i Store Norske Spitsbergen Kulkompani. I tillegg ble bygget brukt som representasjonsfløy for gruveselskapet.

– Dette var den mest elegante bygningen i Longyearbyen. Vi har derfor gått langt for å skape en unik atmosfære for våre gjester, samtidig som vi har beholdt vår historiske bakgrunn og lagt til litt innovasjon i opplevelsen, forteller destinasjonssjef i Hurtigruten Fred Anton F. Ravneberg.

Ekstraordinære opplevelser

Landskapet på Svalbard er preget av tundra, isbreer, ekstreme lys variasjoner og et spennende dyreliv. Med eksklusive detaljer kombinert med et stykke Svalbard- historie tilbyr Funken Lodge en særegen Svalbard-opplevelse.

– Vi opplever at hotellgjester ofte ønsker å finne et sted hvor de kan møte andre som deler deres interesse for ekstraordinære opplevelser. Funken Lodge er en oase i villmarken, en luksuriøs basecamp midt i det barske landskapet. Her er det rom for å dele eventyret, Svalbard, sier Ravneberg.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Funken 

Antall rom: 88, herav 59 dobbeltrom, 10 twinrom, 14 enkeltrom, 4 suiter, 1 handikapprom.

Restaurant: Funktionærmessen Restaurant

Konferansefasiliteter: Flere møterom, opptil 140 personer.

Andre fasiliteter: Cocktailbar, peisestue, trimrom og velværeavdeling med sauna.

Andre tilbud: Rikholdig tilbud av aktiviteter og opplevelser.

Powered by Labrador CMS