Norske utleiehytter  har fristet mange denne sommeren. Etterspørselen er høy også for høstsesongen. (Foto: Novasol)
Norske utleiehytter  har fristet mange denne sommeren. Etterspørselen er høy også for høstsesongen. (Foto: Novasol)

Populært med kortreist hytteferie

Turister fra Norden og Nord-Europa har gitt norsk hytteutleie et nytt løft denne sommeren. Etterspørselen er høy også for høstsesongen.

Publisert

– Vi har hatt flere bookinger enn før fra både svensker og dansker i sommer. Gjester fra de nordiske landene har stått for mer enn en fjerdedel av bestillingene våre, sier Pia Buen, som leder Novasol i Norge, i en pressemelding.

Selskapet er Europas største utleier av ferieboliger. Den norske porteføljen er på mer enn 1500 hytter, og disse ligger i år an til å bli besøkt av nærmere 50 000 turister.

– Etterspørselen fra nærmarkedene er i stor grad vekstdriveren for hytteturismen. Interessen for kortreiste ferier øker, og utleiehyttene i Norge er godt tilpasset en slik trend, sier Buen.

Tyske turister utgjør fortsatt den største gjestegruppen. Også besøkende fra Nederland er inne på Novasols norske topp fem-liste i år.

Mange høst-bestillinger

Hordaland og sørlandskysten har vært mest etterspurt i sommer, med Rogaland på tredjeplass.

– Det har allikevel vært størst rift om utleiehyttene våre på begge sider av Oslofjorden. Både Østfold og Vestfold er populært, men utvalget er foreløpig begrenset, så i disse fylkene ønsker vi avtaler med flere eiere for å kunne øke tilbudet.

Også etterspørselen etter fjellhytter i Hedmark, Telemark og Buskerud har hatt vekst i år.

Ifølge Buen ser det dessuten ut til å bli en god høstsesong både til fjells og langs kysten. Bestillingene varierer litt fra fylke til fylke, men ligger jevnt over mellom seks og ti prosent høyere enn i fjor. For ukene fra midt i september til litt ut i oktober er veksten enda kraftigere.

Blir lenge i Norge

Ferie med leid overnatting utenom hoteller, moteller og lignende, har fått stor utbredelse i Norge. Kategorien omfatter både utleiehytter, privat leie, vandrerhjem og camping.

– Den siste tilgjengelige turistundersøkelsen fra Innovasjon Norge viste at utenlandske turister i gjennomsnitt tilbringer 12,7 overnattingsdøgn her i landet, over fire døgn mer enn norske turister sier , markedskoordinator i Novasol, Trine Andreassen.

Tyskerne toppet med drøyt 17 overnattingsdøgn i snitt, fulgt av nederlenderne med 14,5.

– Hytteutleien bidrar generelt til at mange tilbringer i hvert fall en uke på samme sted, selv om vi også ser en vekst for mini-ferier med to til fem dagers opphold, sier Trine Andreassen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS