Ayush og Niru Kumra. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Masalamagic vokser

Niru Kumra ønsker å øke tilbudet til alle som ønsker å spise autentisk indisk mat, men ikke har tid eller aktuelle krydder for å få den originale smaken på sitt eget kjøkken.

Publisert

Med økende etterspørsel og interesse for autentisk, indisk mat er det en stor glede å dele nyheten om at Masalamagics produkter blir tilgjengelig i 60 største Coop Mega, og er dermed tilgjengelig i 1350 butikker i landet.

Et gründereventyr

Siden 2011 har matserien vært i hyllene til Jacobs, Meny, Kiwi, Spar og på nett hos Kolonial.no. Mange forbrukere har også fått Niru Kumras produkter via matkassene til Adams Matkasse og Godt Levert. Nå kan enda flere forbrukere få smake hennes produkter, da deler av serien ble lansert til Coop Mega-kjeden i mai. Stadig flere nordmenn spiser Masalamagics produkter, som blant annet har medført at den lille Indiske dagligvareleverandøren har vært på Gaselle-listen.

– Vår visjon er å gjøre indisk mat like kjent som pizza, pasta og taco, sier gründer Niru Kumra og gleder seg til å nå nye ganer som ønsker variert kosthold.

Kumra startet Masalamagic på et skolekjøkken. Nå er selskapet blitt en veletablert familiebedrift. I tillegg til å lære matglade ganer mer om det indiske kjøkken via kokkekurs, blogg og kokebøker, produserer hun en vegansk matserie som finnes i NorgesGruppen.

Nyhetene hos Coop Mega

Serien er produsert i India på Kumras egne oppskrifter. Som resten av serien, er den fri for melk, hvete og egg.

Nirus Butter chicken saus gir deg den kjente festretten fra det kongelige Moghul-kjøkkenet. Sausen brukes mye i det nord-indiske kjøkken, Punjab, og er laget med blant annet autentiske krydder og kokosmelk. Den passer til både grønnsaker og kjøtt.

– Det er så enkelt at hvem som helst kan servere «Butter chicken» med sine foretrukne råvarer på sitt eget kjøkken, forsikrer hun.

Nirus curry paste er en hot variant for deg som liker en sterk indisk smak, men fortvil ikke dersom du vil ha det mildt, ved å ta mindre mengde fra glasset og tilsette fløte eller rømme. Dermed holder et glass til minst to middager.

– Vi synes det er viktig at det finnes forskjellige styrker slik at retten ikke blir for mild og får «liksom indisk» smak, mener gründeren.

Masalamagic opplyser at Nirus Mango chutney har blitt en bestselger; det er et produkt som blir brukt til alt fra ostefatet, pepperkaker, tapas, grillmat, sandwich, laks og pizza.

Nirus raita miks er laget med krydrede kuler av linsemel. De blandes med kefir og brukes som tilbehør til krydret mat. Gjennom 15 års erfaring som kursleder for norske ganer, forteller hun at den passer perfekt som dip eller saus til grillmat, kjøtt, fisk og tapas.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS