Monica Berg World Class finale

Finaleplass, men ikke seier

Norges cocktailhåp Monica Berg var blant favorittene til å vinne den globale finalen i bartenderkonkurransen World Class 2013, og nådde finalen. Men det var til slutt spanske David Rios stakk til slutt av med seieren.

Publisert

Det ble finaleplass på Monica Berg i den globale finalen av World Class 2013.

Etter en uke med intens konkurranse mellom 44 av verdens beste bartendere ble i går kveld årets World Class bartender 2013 kåret. Vinneren av verdens største og mest anerkjente bartenderkonkurranse ble spanske David Rios.

Monica Berg fra Aqua Vitae bar i Oslo var lenge med i kampen om seieren. Hun endte til slutt blant de siste åtte finalistene.

Viste verdensklasse

Monica Berg i aksjon.

Monica, som gikk seirende ut av den vesteuropeiske finalentidligere i år, har måtte imponere et dommerpanel bestående av noen av verdens mest respekterte cocktaileksperter. I den avgjørende finalen var hun en av to gjenstående kvinnelige bartendere.

– Jeg er veldig fornøyd med å ende som en av de 8 siste finalistene. Det at jeg har klart å hevde meg helt i toppen blant noen av verdens beste bartendere er egentlig helt utrolig. Det har vært noen ganske tøffe dager ombord, men turen har vært helt fantastisk. Nå er jeg bare veldig stolt, og veldig sliten, sier Monica.

Kreative cocktails

Etter et ukelangt luksus-cruise endte til slutt World Class 2013 konkurransen i den katalanske hovedstaden Barcelona. Konkurransen som arrangeres for femte år på rad samler blant annetledendeIndustriguruer, trendsettere og flere internasjonale kjendiser.

Høydepunkter fra konkurransen inkluderer blant annet karboniserte cocktails, drinker smaksatt gjennomkaffe-infusjon, en spesiallaget blåmuggost-gin, og eksploderende smaksballonger.

Deltakerne har blitt testet i en rekke utfordringer. Blant annet en "speak-easy"-konkurranse, inspirert av forbudstiden i USA, der deltakerne måtte komme opp med kreative måter å kamuflere drinkene sine på. Resultatet var alt fra avis-innpakkede brennevinsflasker til drinker servert i uthulte bøker.

Luksus-cruise

Cruiseskipet Azamara Journey har seilt langs den franske rivieraen, fra Nice og Monte Carlo til Barcelona. Underveis har det stoppet ved noen av Middelhavets mest ikoniske og trendy destinasjoner, blant annet St. Tropez og Ibiza. Reisen ble avsluttet i den katalanske hovedstaden Barcelona 9. juli, hvor World Class Bartender of the Year 2013 ble kronet. Dette er første gang den globale finalen i World Class holdes ombord et cruiseskip.

– Vi gleder oss over et rekordstort antall bartendere i årets globale finale. World Class -bartendere er synonymt med eleganse, upåklagelig service og en grensenesprengende eksperimentell cocktailkultur. Konkurransen løfter håndverket blant bartendere til nye høyder, oppdager nye talenter og presenterer de nyeste trendene for bartendere fra hele verden, sier James Thompson, administrerende direktør i Diageo Reserve.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS