Styreleder i Marine Harvest Ole-Eirik Lerøy (Foto: Bergen Næringsråd)

Marine Harvests styreleder kåret til årets styreleder

Styreleder i Marine Harvest, Ole-Eirik Lerøy, er kåret til årets styreleder for 2015 («Chair of the Year»). Lerøy får prisen for sitt avgjørende bidrag til omstilling, bærekraft og selskapets sterke økonomiske resultater.

Publisert

– Det er veldig kjekt å få denne prisen. Jeg ser det som en anerkjennelse for teamarbeidet som er lagt ned de senere år fra både styre, eiere og ikke minst selskapsledelsen. Styrets aller viktigste jobb er å sikre seg at selskapet til enhver tid har den beste ledelsen som er å oppdrive. Den oppgaven har vi heldigvis skjøttet godt i Marine Harvest, sier Lerøy i en pressemelding.

«Chair of the Year»

Tirsdag 26. januar samles næringslivstopper for å løfte frem styrenes rolle i norsk økonomi og for å hedre årets styreleder. Juryen for prisen «Chair of the Year» – Årets styreleder, består av noen av Norges mest erfarne næringslivsledere, og de er helt sikre på at Lerøy er riktig valg.

– I en økonomi som skal omstilles hurtig blir styrelederrollen viktigere og viktigere. Aktive, ansvarlige og kompetente styrer er avgjørende for verdiskapningen i Norge fremover, noe Marine Harvest er et godt eksempel på. Som styreleder har Lerøy vist evne til langsiktig tenkning, oppnådd svært gode økonomisk resultater og ikke minst tatt lederskap innen bærekraft i oppdrettsnæringen, sier juryleder og styreanalytiker Gunnar Eckbo.

Vellykket satsning

I juryens begrunnelse trekkes det frem at Marine Harvest har hatt en formidabel vekst i Norge og globalt. Lerøy har fått på plass en vellykket satsning på fôrproduksjon, listing på New York Stock Exchange og gode resultater etter omorganisering av det globale salgs- og markedsføringsarbeidet.

I bransjen og ovenfor myndigheter har Lerøy som styreleder markert seg sterkt i spørsmål om næringens bærekraft.

– For næringens del er jeg mest opptatt av at vi må være langsiktige og bærekraftige, det kan ikke bare dreie seg om økt produksjon. Nå må alt rettes mot å løse problemene med lakselus, sier Lerøy.

Stor spenn

Spennet i Marine Harvest-styret er stort. Det mest erfarne styremedlemmet er tidligere NHO-president og Orkla-styreleder Leif Frode Onarheim på 81 år, mens den yngste er Cecilie Fredriksen på 32 år.

– Å lytte er en ofte oversett styrelederegenskap. De beste styrelederne klarer å benytte seg av kompetansen til hele styrekollegiet. Som styreleder for et selskap med én dominerende eier og mange småaksjonærer kan det være krevende. Lerøy arbeider tett og godt med en hovedaksjonær som er seg bevisst hva de ønsker å oppnå med sitt eierskap og han klarer å inkludere de mindre aksjonærene på en god måte, sier Eckbo.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS