Wenche Andersen sitter i juryen for Det Norske Måltid 2016. (Foto: Morten Holt)

Kjente matprofiler Det Norske Måltid-juryen

Flere kjente matprofiler har takket ja til å finne vinnerne i Det Norske Måltid 2016. Både Kari Innerå, Tom Victor Gausdal, Roar Hildonen og Wenche Andersen er i årets finalejury.

Publisert
Tom Victor Gausdal sitter i juryen for Det Norske Måltid 2016. (Foto: Morten Holt)

– Det er stor stas at de som melder seg på Det Norske Måltid får så dyktige folk til å smake på produktene, vi gleder oss virkelig, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Finalejuryen samles i november og består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand restaurant), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

Delfinaler i september

Når første siling av de påmeldte produktene er gjort i slutten av august blir det fire delfinaler, der Bergen (2. september) er først ut, påfulgt av Oslo (3. september), Trondheim (14. september) og Tromsø (23. september).

Det er god pågang i påmeldingen som er åpen frem til tidlig i august.

– Nivået i fjor var skyhøyt, og vi venter det samme i år. Med de beste matfolkene i smaksjuryene kan deltakerne være trygge på at de blir skikkelig vurdert, sier Austigard og Skretting.

Siderkategori

Nytt av året er en egen kategori for sider. Det Norske Måltid noterer også at produktene som så langt er meldt på representerer hele landet fra nord til sør.

Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger 6. januar 2017.

– I fjor var det fullt hus stor stemning, så det er bare å merke denne datoen allerede nå, sier Austigard.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Det Norske Måltid

Det Norske Måltid startet i 2008, og regnes nå som et av landets viktigste matpriser.

Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon.

Ipax Mat tok i 2014 over Det Norske Måltid.

Les mer på Detnorskemaltid.no

Powered by Labrador CMS