Utsikt fra Reinebringen. (Foto: NAC)

Klart for tidenes sommer i nord

Fraværet av tyskere, franskmenn, briter og italienere, som tradisjonelt strømmer nordover for å besøke Lofoten, Senja, Lyngen og Svalbard på sommeren, byr på unike muligheter for feriehungrige nordmenn.

– Dette er sommeren å utforske Nord-Norge, nyte stillheten, naturen, og kritthvite karibiske strender uten trengsel, sier Isabella Einarsen, bosatt i Henningsvær og seniorprosjektleder for det Svolvær-baserte opplevelsesselskapet Norwegian Adventure Company (NAC).

Fravær av utenlandske turister

Isabella Einarsen. (Foto: NAC)

En del av oss sitter kanskje på gjerdet og må litt motvillig innse at reisen til Spania, Kroatia eller Frankrike utgår også denne sommeren.

– Men, dette er virkelig sommeren man bør rette blikket nordover mot Helgeland, Lofoten, Senja, Lyngen, eller Svalbard som feriemål, sier hun entusiastisk.

– I sommer blir det svært god plass, fantastiske muligheter til å nyte kjente og ukjente områder i stillhet, uten horder av utenlandske turister. Mange vil nok også bli positivt overrasket over hva landsdelen har å by på, sier Einarsen.

Velkommen til Lofoten

Ifølge tall fra Destinasjon Lofoten bortfalt det for Lofoten sommeren 2020 om lag 390 000 utenlandske gjestedøgn, ca. 75 000 cruisepassasjerer og 35 000 hurtigrutepassasjerer.

– For nordmenn som vurderer å legge årets sommerferie hit vil det være en unik mulighet for å oppleve verdens vakreste øyrike hvor vi har godt med plass, sier daglig leder i Destinasjon Lofoten, Line Renate Samuelsen.

Smittevern en del av den nye hverdagen innen reiseliv

Reine i Lofoten. (Foto: NAC)

NAC har gjennom hele pandemien jobbet med å utvikle skreddersydde opplevelser tilpasset gjeldende retningslinjer for smittevern, og dette vil vi fortsatte med sier Isabella videre. Alt fra guidede fjellturer i små grupper til Nord-Norges mest spektakulære fjell, surfing på Nord-Europas råeste surfespot, stisykling i havgapet, fisketur på tradisjonelt fiskefartøy, værvandring i pittoreske fiskevær for å oppleve både kultur og det kulinariske.

Selv om pandemien er på hell og store deler av den voksne norske befolkningen snart er vaksinert, vil det fremover fortsatt være viktig å ha søkelys på gode smittevernsrutiner slik at den norske reiselivsnæringen skaper trygghet for reisende fra inn- og utland forteller hun videre.

Skreddersøm er den nye reiselivstrenden

På topptur på Senja.

Det er ikke alltid enkelt å skulle sette sammen en drømmeferie for store og små eller flere generasjoner på egenhånd. Skal du få maksimalt ut av feriedagene krever det ofte timer, dager og uker med googling og research. I tillegg vet man ikke om kvaliteten på det man bestiller av overnatting, matopplevelse eller aktiviteter står i forhold til det man betaler. Moderne reisende ønsker seg skreddersydde opplevelser tilpasset egne behov.

– Vi har tatt tak i dette og skreddersyr helhetlige opplevelser i Nord-Norge som vi selv kvalitetssikrer, skreddersyr for den enkeltes gjests ønsker og behov, slik at de får maksimalt ut av dagene. En av disse opplevelsene er et produkt vi kaller «Best of Lofoten», hvor vi håndplukker det beste av opplevelser og skreddersyr for at våre gjester skal få en balansert smakebit av øyriket, og sitte igjen med følelsen av å ha hatt en unik ferie i nord, sier Einarsen.

Verdenskunstner besøker lille Henningsvær

– Nord-Norge har mye på og mange ildsjeler finner veien til opp nord for større nærhet til naturen, stillheten og det eksotiske landsdelen har å by på, enten man er kunstner, fjellklatrer, skikjører, fotograf, kulinar eller surfer. Venke og Rolf Hoff er et eksempel på dette, som i over 10 år har hatt Henningsvær som base for sin kunsthall KaviarFactory, hvor de viser frem sin egen kunstsamling og håndplukkede kunstnere som får stille ut. Ekstra spennende blir det denne sommeren å få oppleve den kinesiske billedkunstneren ai wei wei, en av vår tids største samtidskunstnere i mitt eget fiskevær på KaviarFactory, sier Einarson forventningsfullt.

– Dette i seg selv er en grunn alene til å besøke Lofoten sier hun.

Pressemelding fra Norwegian Adventure Company

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS