Mari Solhaug Moi fra Bryne videregående skole er «Årets kokketalent».
Mari Solhaug Moi fra Bryne videregående skole er «Årets kokketalent» i 2023.

Dette er Norges største kokketalent – i 2023

Mari Solhaug Moi fra Bryne videregående skole er «Årets kokketalent», kåret av KokkeCampus, i regi Norske Kokkers Landsforening (NKL). – Deltakeren har imponert på alle områder, skriver NKL i sin begrunnelse.

 På Bryne har flere av landslagsdeltakerne vært oppfostret før; både Martine og Aron Espeland er begge nå på det norske kokkelandslaget.

Nevner vi at en av verdens mest attraktive fotballspillere også kommer fra Bryne, så vet vi at her kan det være noe stort noe stort på gang.

Her kan du se hvem som var med på KokkeCampus 2023

Årets kokketalent 2023 

Mari Solhaug Moi fra Bryne videregående skole er Norges største kokketalent i 2023, ifølge NKL.
Mari Solhaug Moi fra Bryne videregående skole er Norges største kokketalent i 2023, ifølge NKL.

Alle deltakerne på KokkeCampus er kandidater til prisen «NKL Årets kokketalent».

Prisen tildeles den eleven som utmerker seg gjennom sin søknad, sin presentasjon av seg selv på film.

«Deltakerne følges nøye gjennom deres engasjement, sine holdninger til faget, holdninger til de rundt seg, og sin sosiale deltagelse under KokkeCampus. Årets kokketalent har gjennom hele campus fremstått som en som bekler alle disse punktene, deltageren har imponert på alle områder», skriver NKL.

Fremtidens kokker

 «NKL har som mål at KokkeCampus, et årlig arrangement, skal være en arena der fremtidens kokker og Norges unge kokketalenter, skal bli inspirert, oppleve mestring og bli motivert til å fullføre sin påbegynte utdanning. Det skal være en arena hvor den enkelte deltaker skal bli inspirert, oppleve mestring, bli motivert til VG2 og sin fremtidige kokkekarriere, for fremtidens faglærte kokker» , skriver NKL.

Årlig arrangement

«Vi har hatt fem fantastiske dager fylt av læring og inntrykk, med masse flott ungdom som har tatt et bevisst og klokt utdanningsvalg for seg selv. Vi gleder oss til å følge med dem alle, og følge deres vei gjennom kokkeutdanningen. Vi håper mange av årets deltagere får en innholdsrik kokkekarriere i et langt yrkesliv», skriver NKL videre.

I år hadde NKL 24 deltakere fra 18 forskjellige skoler over hele landet. Dessuten hadde NKL også tre faglige veiledere og en campus-assistent, og ikke minst, strålende bidrag hver dag på campus, fra partnere i NKLs partnerprogram.

KokkeCampus arrangeres hvert år av NKL.

KokkeCampus

KokkeCampus er en annerledes «skole» med et sterkt samarbeid med elevenes skole og arbeidslivsorientert undervisning, der mange av NKLs partnere er instruktører innenfor sitt fagfelt. På KokkeCampus får fremtidens norske kokker på denne måten anledning til å etablere relasjoner og bygge nettverk til NKLs ledere, De norske kokkelandslagene, NKLs næringslivspartnere og de andre deltagere – nyttige relasjoner for den enkelte deltagers fremtidige kokkekarriere.

På KokkeCampus siste dag, holdt kokkelandslagets kaptein Sebastian Myhre en «MasterClass». Her fikk elevene en faglig «boost». En av Norges av beste kokker, som også nylig ble tildelt en Michelin-stjerne i sin restaurant Stallen, delte kunnskap, kompetanse og erfaringer med noen av Norges fremtidige kokker. Elevene fikk nyttige tips, før de selv skulle presentere sine ferdigheter i en avsluttende praktisk prøve, en speed-cooking-test.

Les også: Stjernedryss over NorgeLik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS