Sølv til Øyvind Bøe Dalelv i Nordisk Mesterskap 2017. Her er han fotografert under Årets kokk 2015. (Foto: Morten Holt)

Gull, sølv og bronse i nordisk mesterskap

Øyvind Bøe Dalelv endte på sølvplass i Nordisk mesterskap i Finland i helga. Mathias Toresen sikret i helga gullet i servitørklassen, mens det ble bronse i NKF Young Chef for Alexander L. Vartdal.

Publisert
Øyvind Bøe Dalelv tok sølv i nordisk i helga, og er også en av de fem deltakerne i Årets kokk i september i år. (Foto: Morten Holt)

Øyvind Bøe Dalelv, som til daglig er soussjef på anerkjente Statholdergaarden i Oslo, vant NM i kokkekunst i fjor, og var dermed kvalifisert som Norges deltaker i det nordiske mesterskapet, som ble arrangert i Lahti i helga.

Sverige og Jimmi Eriksson vant kokkekonkurransen foran Ble Dalelv og Norge, med hjemmenasjonen Finland på bronseplass. Også Eriksson vant Årets kock i Sverige i 2016.

Les også: Slik gikk det i NM i kokkekunst og NM for servitører i 2016

Øyvind Bøe Dalelv er også en av de fem kandidatene som i september skal kjempe om tittelen Årets kokk 2017, der vinneren blir Norges neste deltaker i Bocuse d'Or.

Les også: Dette er lagene i Årets kokk 2017

Gull til Toresen

Gull til Mathias Toresen i Nordisk Mesterskap 2017 i Lahti. (Foto: NKL)

I servitørklassen ble det altså norsk seier. Mathias Toresen var den aller beste av de nordiske finalistene.

Toresen arbeider til daglig som hovmester på Oslo Militære Samfund.

Bronse i NKF Young Chef

Bronse til Alexander L. Vartdal i NKF Young Chef. (Foto: NKL)

I NKF Young Chef ble den norske deltakeren Alexander Helan Vartdal nummer tre. Den konkurransen ble også vunnet av Sverige, foran Finland. Helan Vartdal arbeider som kokk på Happolati.

Les mer på NKL.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS