Ny plantebasert kafé i Oslo: Naturli'. (Foto: Naturli')
Ny plantebasert kafé i Oslo: Naturli'. (Foto: Naturli')

Bare planter på gaffelen og i koppen i ny Oslo-kafé

Naturli’ åpner sin første konseptcafé i Oslo. Den nye kafeen i Oslo har utelukkende planter på menyen – både på gaffelen og i koppen.

Publisert

Stadig flere nordmenn får appetitt på smaken av en grønnere fremtid. Derfor har Naturli’ nylig åpnet en 100 % plantebasert kafé i Oslo.

«Hvem har sagt at biffen må komme fra en ku? Eller at de saftige bitene i cæsarsalaten kommer fra en kylling? Naturli’ har vært markedsledende innenfor plantebasert mat i Danmark siden 1988, og vil med åpningen av den nye Naturli’ Café gjerne utfordre nordmenn på den gode smaken av en grønnere fremtid», heter det i en pressemelding.

Naturli’ vil gjerne vise gjestene at det er enkelt å velge planteveien uten å måtte gå på kompromiss med smaken, saften og kraften når det skal god mat på tallerkenen.

Kafé i Oslo danner skole for resten av Europa

Foto: Naturli'
Foto: Naturli'

Hvis Naturli’-kafeen i Oslo blir en spirende suksess, vil Naturli’ rulle ut et franchise-konsept der det skyter flere grønne kafeer opp i andre europeiske storbyer. I Oslo skal det høstes inn viktige erfaringer og masse kunnskap om hva forbrukerne ønsker seg.

– Tendensen er klar: Mange nordmenn ønsker å skjære ned på kjøttforbruket av hensyn til klimaet, men de er ikke klare til å si farvel til alle rettene de har elsket siden barndommen. Derfor arbeider vi hver eneste dag med å utvikle mat som kan gå inn i stedet for de tradisjonelle, animalske variantene. Og her har vi et ufravikelig krav: De plantebaserte rettene skal smake så godt at man nærmest kan høre englene synge i bakgrunnen. Det finnes ingen kompromisser her, forteller konsernsjef i Naturli’, Henrik Lund.

Ta med grønn mat hjem

Foto: Naturli'
Foto: Naturli'

Naturli’ vil med kafeen vise at det kan være enkelt å velge de grønne matvarene i en travel hverdag. Når gjestene har smakt maten i kafeen, kan de kjøpe med seg produktene hjem og selv prøve seg frem med de rettene de liker, i tillegg til de nye som de er blitt inspirert til å lage.

Pernille Hellkås leder kafeen til hverdags. Hun opplever at gjestene er nysgjerrige og åpne for å prøve mange av de populære rettene i en plantebasert utgave.

Det kan for eksempel være Naturli’s kjøttkaker med potetsalat, chili sin carne, biff med bearnaise og klassisk pytt-i-panne med utgangspunkt i erter. Naturli’ har blant annet utviklet en serie plantefarser som kan brukes på samme måte som kjøttdeig, og produktet Pipfri kan for eksempel brukes i stedet for kyllingbiter.

Nordmenn er klare

Henrik Lund opplever at nordmenn for alvor er i ferd med å få opp øynene for den grønne maten.

– I Norge finnes det en stolt tradisjon for å ta vare på naturen og å ha fokus på klimaet. Det finnes ingen andre steder i hele verden der innbyggerne for eksempel har så mange elbiler som i Norge. Vi kommer til å se den samme tendensen innenfor nordmenns smak for grønne matvarer. Når smaken av en grønnere fremtid for alvor skal slå gjennom hos alle forbrukere i Norge, krever det 100 % god smak og at det er enkelt for forbrukerne å lage plantebaserte retter. Det skal være både sunt og enkelt. Det er vårt søkelys, sier Lund.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS