KokkeCampus for rekrutteringen

NKLs kokkecampus arrangeres fra 14. til 18. oktober 2021. Det hele avsluttes med utdelingen av prisen «Årets kokketalent 2021».

Daglig leder for NKL, Espen Wasenius.

– Dette er et tiltak for fremtidens norske kokker. Vi gleder oss til dette spennende rekrutteringstiltaket. Dette skal være en arena der den enkelte deltaker skal bli inspirert, oppleve mestring, bli motivert til VG2 og sin fremtidige kokkekarriere, melder daglig leder i NKL, Espen Wasenius, som legger til at det fortsatt er ledige plasser, og søknadsfristen er endret til 10.september.

Bidra til rekruttering

«NKL skal opprettholde søkelys på økt rekruttering til kokkefaget, og arbeide for at kokkefaget fortsatt beholder sin posisjon som lokomotivet søkemotor inn til VG1, restaurant- og matfag. Målgruppen for KokkeCampus er VG1-elevene som har søkt kokk VG2. NKLs Kokke Campus skal i 2021 være et tilbud for 20 motiverte elever fra hele kokke-Norge. Søkere må ha fullført VG1, søkt VG2 kokk, og være motivert for å delta i TINE MatCup», heter de i en pressemelding.

Bygge nettverk

«NKL planlegger å bygge opp en næringslivsorientert campus, der fremtidens norske kokker skal etablere relasjoner og bygge nettverk til NKLs ledere, de norske kokkelandslagene, partnere og deltakere, som kan bli nyttige relasjoner senere i den enkeltes kokkekarriere», heter det videre i pressemeldingen.

Informasjon

Wasenius melder videre at KokkeCampus har fått økonomisk støtte fra flere hold, og NKL har selv bidratt til å redusere prisen ytterligere. Egenandelen for å delta er 1000 kroner (reise kommer i tillegg).

Alle deltagere skal bo hos NKLs partnerhotell Thon Hotell Storo. Deltakerne vil bo på dobbeltrom, så langt kabalen går opp. Det er mulig å bestille enkeltrom, mot et tillegg i prisen på 400 kroner per natt.

Prisen dekker hotell i dobbeltrom, råvarer og måltider, læremateriell og instruktører, en kokkejakke, ett forkle, kokkehatter og hettegenser og transport i Oslo.

Ønsker du å delta eller vil ha mer informajson, kan du sende en søknad/epost til post@nl.no.

Dette er dagsplanen

Undervisning før lunsj er teorirelatert, og undervisningen etter lunsj er praktisk i kjøkkenet (Bama). Instruktørene er NKLs partnere som eier fagområdet på timeplanen, samt profiler fra de norske kokkelandslagene.

Torsdag 14. oktober

Innsjekking på Thon Hotell Storo kl. (10.00 – 18.00)

Oppstart, bli kjent, foto, lunsj underveis, undervisning, felles middag.

Fredag 15. oktober

Undervisning i Bamas landslagskjøkken (kl. 09.00 – 17.30)

Lunsj underveis. Dagen avsluttes med felles middag.

Lørdag 16. oktober

Undervisning i Bamas landslagskjøkken (kl. 09.00 – 17.30)

Lunsj underveis. Dagen avsluttes med felles middag.

Søndag 17. oktober

Undervisning i Bamas landslagskjøkken (kl. 09.00 – 17.30)

Lunsj underveis. Dagen avsluttes med felles middag.

Mandag 18.oktober

«Master Class» ved landslagets manager og en kaptein (kl. 09.00 – 11.30)

«Speed cooking»-test (kl. 12.30 – 15.00)

Avslutning og utdeling av prisen til NKL, «Årets kokketalent 2021» (kl. 16.00 – 17.00)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS