Gunnar Jensen (til venstre) blir ny kaptein for juniorkokkelandslaget. Her sammen med president i NKL, Helge Johansen. (Foto: NKL)

Ny kaptein på juniorkokkelandslaget

Gunnar Jensen (37) blir ny kaptein for juniorkokkelandslaget.

Publisert
Gunnar Jensen startet Mathallen i Tromsø i 2015. (Foto: Morten Holt)

Han tar over etter Geir Magnus Svae, som har vært kaptein de siste årene, mens kokkelandslagenes manager Jørn Lie har hatt kapteinsansvaret i en liten overgangsperiode.

Jensen, som er en av Nord-Norges mest profilerte kokker, skal lede juniorlandslaget frem mot kokke-OL (ICA Culinary Olympics) i Stuttgart i februar 2020.

– Vi er glade for å ha fått med oss Gunnar Jensen fra Mathallen i Tromsø. Han er kjent for å ha et godt lag med unge kokker både på jobb og i konkurranser. Jensen er god til å organisere seg og sine og er sterk matfaglig, forteller manager Jørn Lie.

Gunnar Jensen eier og driver Mathallen i Tromsø. (Foto: Morten Holt)

Driver Mathallen i Tromsø

37-årige Gunnar Jensen er eier og kjøkkensjef i Mathallen Restaurant i Tromsø, som han etablerte i 2015. Han kommer opprinnelig fra Lyngseidet, men har vært bosatt i Tromsø de siste 18 årene.

Troms-kokken tok fagbrev i 2003 etter ett års læretid på studenthuset Driv og ett år på vertshuset Skarven i Tromsø.

Gunnar Jensen er kjent for sitt gode arbeid med lærlingene. Her samme med Elise Lorentsen i 2016. (Foto: Morten Holt)

Jensen har tidligere hevdet seg i flere konkurranser, med tredjeplass i Arktisk kokk og sølv i VM i sjømat. I 2012 var han ledende på lag «Nordpå», som gikk seirende ut av en konkurranse i Det Norske Måltid. I 2017 ble han hedret med tittelen «Årets kjøkkensjef» av Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Sildeentusiast og bruk av lokale råvarer

Jensen har gjennom flere år utmerket seg positivt innenfor bruk av lokale råvarer, og han har vært svært nytenkende på dette feltet.

Han gir tradisjonelle råvarer nytt liv på tallerken og i hverdagen, sild er for eksempel med på alle hans menyer i en eller annen form. Som kjøkkensjef gir Jensen stort handlingsrom til sine kokker og lærlinger, alle er inkludert i menyplanlegging og gjennomføring.

Han legger godt til rette for sine lærlinger, slik at de får delta både i konkurranser, hospitering og annen kursvirksomhet. Hans lærlinger vant NorgesCup 2018, og før det Tine MatCup.

Gunnar Jensen er en kjøkkensjef med et raust hjerte og sinn, og deler av sin kunnskap til alle som måtte være interessert. Arne Brimi har tidligere sagt at «Gunnar Jensen er irriterende god!».

Gunnar Jensen ble portrettert i magasinet Horeca, nummer 7 2016.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS