Gunnar Jensen er «Årets kjøkkensjef 2017». (Foto: Morten Holt)

Gunnar Jensen er «Årets kjøkkensjef»

Gunnar Jensen, kjøkkensjef for Mathallen i Tromsø, ble «Årets kjøkkensjef 2017» da Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) hadde sitt landsmøte i helga.

Publisert
Gunnar Jensen (til venstre) er «Årets kjøkkensjef 2017». Her sammen med presidenten i NKL, Helge Johansen. (Foto: NKL)

Dette uttalte juryen:

«Årets kjøkkensjef har gjennom flere år utmerket seg positivt innenfor bruk av lokale råvarer, og er svært nytenkende på dette feltet. Årets kjøkkensjef gir stort handlingsrom til sine kokker og lærlinger, alle er inkludert i menyplanlegging og gjennomføring, og vedkommende lar de få delta både i konkurranser, hospitering og annen kursvirksomhet. Vedkommende har sitt eget TV-program på Matkanalen, og deler sin kunnskap, både der og på sine matfaglige reiser, til alle som måtte være interessert».

Les også: NKLs høyeste utmerkelse, André Enghs gullnål, til Hans Dahl Ørstavik

Les også: Johan Nicolaisen er Årets oldermann 2017

Les også: To Rom og Kjøkken er Årets lærebedrift 2017

Eier og driver Mathallen i Tromsø

Dette er ikke første prisen vedkommende får: I 2012 var han med på beste matlag under det Norske Måltid, og i 2015 fikk han Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. I 2017 tok han like godt med seg en av sine kokkelærlinger til Global Young Chef Gourmet Challenge i Hong Kong, der det ble sølv til lærlingen.

Jensen er eier og kjøkkensjef ved Mathallen Restaurant i Tromsø. Han er med i styret til Smak Nordnorsk Matfestival, og er styreleder i Opplæringskontoret for hotell, restaurant og reiseliv i Troms.

Jensen representerer Kokkenes Mesterlaug Troms.

Les også: Mathallen Tromsøs kokkelærlinger vant NorgesCup 2017

Les mer om Mathallen Tromsø i en tidligere publisert sak her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Årets kjøkkensjef                                        

«Årets kjøkkensjef» er en pris som gis av Norges Kokkemesteres Landsforening etter innstillinger fra laugene og består av pokal, «Årets kjøkkensjef»-nål, samt et stipend, pålydende 30 000 kroner. Stipendet skal benyttes til praktiske matfaglige studier.

Juryen har bestått av fire jurymedlemmer med president som leder, en representant for reiseliv, en representant for pressen og en representant fra et lokalt laug.

Kriterier for å bli tildelt prisen

1) Fremragende presentasjon av norsk fagkunnskap i inn- og utland.

2) Et kjøkken, som ved sin ambisiøse, dyktige kjøkkensjef, er kjent for jevn, høy faglig standard og hvor det går tydelig frem at kjøkkensjefen er den drivende faglige kraft bak et stabilt, skapende og karakterfast kjøkken.

3) Aktiv bruk av norske oppskrifter med det mål å gjøre Det norske kjøkken kjent.

4) Modernisering av det opprinnelige norske kjøkken med norske råvarer som basis, tilpasset tidenes krav, spesielt ernæringsmessig og økonomisk.

Powered by Labrador CMS