Denne gjengen gleder seg til å åpne opp Toldboden for hele Trondheim med et mat- og vinhus som skal holde høy kvalitet, men med et folkelig preg. Fra venstre Stine Hostad (leder for Entra i Trondheim), Christopher Davidsen (daglig leder for Mati), Cecilie Kjerringvåg (eiendomssjef i Entra), Henrik Dahl Jahnsen (sommelier og F&B-direktør) i Mati og Sigmund Virik (prosjektsjef i Entra).
Denne gjengen gleder seg til å åpne opp Toldboden for hele Trondheim med et mat- og vinhus som skal holde høy kvalitet, men med et folkelig preg. Fra venstre Stine Hostad (leder for Entra i Trondheim), Christopher Davidsen (daglig leder for Mati), Cecilie Kjerringvåg (eiendomssjef i Entra), Henrik Dahl Jahnsen (sommelier og F&B-direktør) i Mati og Sigmund Virik (prosjektsjef i Entra).

Davidsen med nytt matkonsept i Trondheim

Matigruppen AS er et nyetablert selskap i Trondheim, eid av Christopher Davidsen og Karl Johan Kopreitan. Sommelier Henrik Dahl Jahnsen er med på Mati-laget. Tollbua er den aller første satsingen. Restauranten i Toldboden skal bli en leken, nordisk gourmetbistro med lokale råvarer og smaker fra hele verden.

Publisert
De to skapte et stjernelag i Speilsalen. Nå blir Christopher W. Davidsen daglig leder og Henrik Dahl Jahnsen F&B-direktør for nysatsingen Mati i Trondheim.
De to skapte et stjernelag i Speilsalen. Nå blir Christopher W. Davidsen daglig leder og Henrik Dahl Jahnsen F&B-direktør for nysatsingen Mati i Trondheim.

Davidsen skulle være kjent for de fleste, han er kokk med bred erfaring fra bransjen, og har oppnådd både sølv i prestisjefylte Bocuse d’Or, samt Michelin-stjerne som «Executive Head Chef» i Speilsalen på Britannia Hotel.

Kopreitan er gründeren og eieren bak Trym, og ble kjent med Davidsen gjennom sin store interesse for mat.

Med seg på laget har de også fått Henrik Dahl Jahnsen, tidligere sjefssommelier i Speilsalen på Britannia Hotel. Han er F&B-direktør i Matigruppen.

– Det perfekte utgangspunkt for min matdrøm

Christopher W. Davidsen har sølv fra Bocuse d'Or.

– Drømmen har alltid vært å åpne min egen restaurant for å vise fram min erfaring og kompetanse på en måte som alle kan ta glede av. Da Toldboden dukket opp som en mulighet trodde jeg det nesten var for godt til å være sant. Et slikt bygg har jeg fantasert om i årevis, og det er det perfekte utgangspunkt for min matdrøm. Det er et røft og solid bygg med en unik historie og et landemerke for alle trondheimere, sier Davidsen.

Stjernekokkens nye konsept har fått navnet Tollbua, og Davidsen lover et mat- og vinhus med et folkelig preg hvor kvalitet står i høysetet.

– Tollbua skal bli en leken gourmetbistro med lokale råvarer og smaker fra hele verden. Maten skal være ekte og nyskapende med en tydelig kvalitetsprofil. Vi skal bygge opp en av byens beste vinkjellere med fantastiske kombinasjoner mellom mat og vin. Hos oss kan du glede deg til et godt måltid laget av kokker som brenner for faget, servert med smil og engasjement for gode opplevelser, med perfekt tilpasset drikke i glasset.

Tollbua

Toldboden har tidligere inneholdt smuglervarer. – Selv om vi ikke har funnet disse, så skal det fylles med vin i alle kriker og kroker, sier Christopher W. Davidsen. Fem ganger Norgesmester for vinkelnere, Henrik Dahl Jahnsen, skal bidra til å bygge opp en av Trondheims beste vinkjellere.
Toldboden har tidligere inneholdt smuglervarer. – Selv om vi ikke har funnet disse, så skal det fylles med vin i alle kriker og kroker, sier Christopher W. Davidsen. Fem ganger Norgesmester for vinkelnere, Henrik Dahl Jahnsen, skal bidra til å bygge opp en av Trondheims beste vinkjellere.

Tollbua, i Toldboden på Brattøra i Trondheim, blir Matigruppens første konsept, og blir selve flaggskipet i Mati-satsningen. Tollbua åpner dørene for de første gjestene i februar 2024.

Maten skal være ekte, med tydelig kvalitet. Og med en av byens beste vinkjellere, lover gründerne fantastiske kombinasjoner mellom mat og vin.

På Tollbua lages det mat av kokker som brenner for faget, servert med et smil og engasjement – og ikke minst perfekt tilpasset drikke i glasset. 

«Mati er en virkeliggjøring av en drøm. Et ønske om å berike matbyen Trondheim. Hos oss er menneskene i sentrum – både ansatte og gjester. Vi mener at de beste opplevelsene skapes av folk som elsker jobben sin, råvarene og gjestene», skrives det på nettsiden Mati.no.

Rustet for nye 100 år 

Den nye restauranten omfatter 1400 kvadratmeter av Toldbodens førsteetasje.

Entra eier og har utviklet eiendommen som opprinnelig ble ført opp for Tolletaten i perioden 1910-1919. Det mer enn hundreårige bygget har en stor arkitekturhistorisk verdi. Toldboden er nå i bedre stand enn noen gang etter en større oppgradering som er gjort i tett dialog med Byantikvaren.

Vi tror den beste måten å ta vare på historiske bygg er ved vern gjennom bruk. Ved å åpne opp Toldboden slik at det er tilgjengelig for hele byen får enda flere et forhold til de fantastiske kvaliteter som finnes her. Vi kunne ikke ha funnet en bedre aktør til å fylle bygget med liv fra morgen til kveld enn Christopher Davidsen og hans team, sier leder for Entra i Trondheim, Stine Hostad.

Les også: Skal skape et levende mathus i ærverdige Toldboden i Trondheim (mars 2022)

1400 kvadratmeter i eiendommens førsteetasje 

Her blir det liv - fra februar 2024. Fra venstre Cecilie Kjerringvåg, Sigmund Virik og Stine Hostad fra Entra. Videre Christopher Davidsen og Henrik Dahl Jahnsen fra Mati og Tollbua.
Her blir det liv - fra februar 2024. Fra venstre Cecilie Kjerringvåg, Sigmund Virik og Stine Hostad fra Entra. Videre Christopher Davidsen og Henrik Dahl Jahnsen fra Mati og Tollbua.

Det er det nystartede selskapet Mati, der Davidsen er daglig leder og medeier, som har signert leieavtale med Entra. 

Avtalen omfatter 1400 kvadratmeter av eiendommens førsteetasje som skal bli et mat- og vinhus som rommer både catering og lokaler for kurs og eventer i tillegg til restaurant.

På jakt etter de beste 

Foruten Davidsen, eies Mati av Karl Johan Kopreitan, som også har et brennende engasjement for mat og drikke. En annen som er klar for Tollbua, er sommelier Henrik Dahl Jahnsen, fem ganger Norgesmester for vinkelnere.
Foruten Davidsen, eies Mati av Karl Johan Kopreitan, som også har et brennende engasjement for mat og drikke. En annen som er klar for Tollbua, er sommelier Henrik Dahl Jahnsen, fem ganger Norgesmester for vinkelnere.

Foruten Davidsen, eies Mati av Karl Johan Kopreitan, som også har et brennende engasjement for mat og drikke. En annen som er klar for Tollbua, er sommelier Henrik Dahl Jahnsen, fem ganger Norgesmester for vinkelnere.

– Med Karl Johan Kopreitans forretningsmessige kompetanse, Henrik Dahl Jahnsens sans for gjesteopplevelser og Entra som en fin samarbeidspartner og gårdeier, så må dette bli en braksuksess, spår Davidsen.

Nå begynner jakten på dyktige og engasjerte medarbeidere til å fylle huset med smil, varme og kompetanse. Davidsens lederfilosofi består av å ta vare på folk og å løfte frem fremtidens stjerner.

Og apropos stjerner: Hva er ambisjonene når en sølvvinner fra Bocuse d'Or satser med eget konsept?

– Ambisjonsnivået er å lage den maten vi elsker. Det skal være kvalitet i alle ledd, samtidig som det er lekenhet og glede for faget som står i fokus. Om Michelins inspektører har lyst til å komme på besøk, er de hjertelig velkommen som alle våre gjester, og de skal få kose seg med en måltidsopplevelse i Tollbuas ånd, svarer Davidsen.

Rom for egenutvikling

– Vi skal bygge trygge, gode arbeidsplasser med stort rom for egenutvikling i Mati, sier gründer, tidligere sjef i Speilsalen og sølvvinner i Bocuse d’Or, Christopher W. Davidsen.
– Vi skal bygge trygge, gode arbeidsplasser med stort rom for egenutvikling i Mati, sier gründer, tidligere sjef i Speilsalen og sølvvinner i Bocuse d’Or, Christopher W. Davidsen.

– Vi skal bygge trygge, gode arbeidsplasser med stort rom for egenutvikling, sier gründer, tidligere sjef i Speilsalen og sølvvinner i Bocuse d’Or, Christopher W. Davidsen.

«Sammen med ambisiøse mennesker skal vi skape ulike serveringssteder med hvert sitt unike konsept. Fellesnevneren er at vi utfordrer det etablerte, samtidig som vi er inviterende, verdiskapende og ansvarlige», skrives det på nettsiden Mati.no.

Nå søkes det etter ansatte til nysatsingen. Det kan du lese mer på Mati.no eller på Matigruppens Facebook-side.

Ti år med byutvikling

Toldboden på Brattørkaia har gjennomgått en omfattende rehabilitering og oppgradering. Nå er bygget rustet for 100 nye år.
Toldboden på Brattørkaia har gjennomgått en omfattende rehabilitering og oppgradering. Nå er bygget rustet for 100 nye år.

Oppgraderingen av Toldboden markerer siste fase av Entras storstilte byutviklingsprosjekt på Brattøra. Entras eiendommer på Brattøra spenner fra et av verdens mest energieffektive bygg i Powerhouse Brattørkaia til mer tradisjonelle kontorbygg, høyskole, spektakulære Rockheim og altså Toldboden med store historiske verdier.

– Brattørkaia har blitt veldig attraktivt for arbeidstakere, studenter og byens øvrige befolkning, og med nye tilbud som Tollbua ser vi lyst på fremtiden for området. Den utviklingen vi har gjennomført de siste ti årene har endret Brattørkaia fra et lukket industri- og kaiområde til en åpen og levende bydel mot fjorden, sier Hostad hos Entra.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS