Denne gjengen gleder seg til å åpne opp Toldboden for hele Trondheim med et mat- og vinhus som skal holde høy kvalitet, men med et folkelig preg. Fra venstre Stine Hostad (leder for Entra i Trondheim), Christopher Davidsen (daglig leder for Mati), Cecilie Kjerringvåg (eiendomssjef i Entra), Henrik Dahl Jahnsen (sommelier og F&B-direktør) i Mati og Sigmund Virik (prosjektsjef i Entra).Foto: Elin Iversen/Entra
Davidsen med nytt matkonsept i Trondheim
Matigruppen AS er et nyetablert selskap i Trondheim, eid av Christopher Davidsen og Karl Johan Kopreitan. Sommelier Henrik Dahl Jahnsen er med på Mati-laget. Tollbua er den aller første satsingen. Restauranten i Toldboden skal bli en leken, nordisk gourmetbistro med lokale råvarer og smaker fra hele verden.
De to skapte et stjernelag i Speilsalen. Nå blir Christopher W. Davidsen daglig leder og Henrik Dahl Jahnsen F&B-direktør for nysatsingen Mati i Trondheim.Foto: Elin Iversen/Entra
Davidsen skulle være kjent for de fleste, han er kokk med
bred erfaring fra bransjen, og har oppnådd både sølv i prestisjefylte Bocuse
d’Or, samt Michelin-stjerne som «Executive Head Chef» i Speilsalen på Britannia
Hotel.
Kopreitan er gründeren og eieren bak Trym, og ble kjent
med Davidsen gjennom sin store interesse for mat.
Med seg på laget har de også fått Henrik Dahl Jahnsen,
tidligere sjefssommelier i Speilsalen på Britannia Hotel. Han er F&B-direktør i Matigruppen.
– Det perfekte utgangspunkt for min matdrøm
Christopher W. Davidsen har sølv fra Bocuse d'Or.Foto: Matigruppen
– Drømmen har alltid vært å åpne min egen restaurant for
å vise fram min erfaring og kompetanse på en måte som alle kan ta glede av. Da
Toldboden dukket opp som en mulighet trodde jeg det nesten var for godt til å
være sant. Et slikt bygg har jeg fantasert om i årevis, og det er det perfekte
utgangspunkt for min matdrøm. Det er et røft og solid bygg med en unik historie
og et landemerke for alle trondheimere, sier Davidsen.
Stjernekokkens nye
konsept har fått navnet Tollbua, og Davidsen lover et mat- og vinhus med et
folkelig preg hvor kvalitet står i høysetet.
– Tollbua skal bli en leken gourmetbistro med
lokale råvarer og smaker fra hele verden. Maten skal være ekte og nyskapende
med en tydelig kvalitetsprofil. Vi skal bygge opp en av byens beste vinkjellere
med fantastiske kombinasjoner mellom mat og vin. Hos oss kan du glede deg til
et godt måltid laget av kokker som brenner for faget, servert med smil og
engasjement for gode opplevelser, med perfekt tilpasset drikke i glasset.
Tollbua
Toldboden har tidligere inneholdt smuglervarer. – Selv om vi ikke har funnet disse, så skal det fylles med vin i alle kriker og kroker, sier Christopher W. Davidsen. Fem ganger Norgesmester for vinkelnere, Henrik Dahl Jahnsen, skal bidra til å bygge opp en av Trondheims beste vinkjellere.Foto: Elin Iversen/Entra
Tollbua, i Toldboden på Brattøra i Trondheim, blir Matigruppens
første konsept, og blir selve flaggskipet i Mati-satsningen. Tollbua åpner
dørene for de første gjestene i februar 2024.
Maten skal være ekte, med tydelig kvalitet. Og med en av
byens beste vinkjellere, lover gründerne fantastiske kombinasjoner mellom mat
og vin.
På Tollbua lages det mat av kokker som brenner for faget,
servert med et smil og engasjement – og ikke minst perfekt tilpasset drikke i
glasset.
«Mati er en virkeliggjøring av en drøm. Et ønske om å
berike matbyen Trondheim. Hos oss er menneskene i sentrum – både ansatte og
gjester. Vi mener at de beste opplevelsene skapes av folk som elsker jobben
sin, råvarene og gjestene», skrives det på nettsiden Mati.no.
Rustet for nye 100 år
Den nye restauranten omfatter 1400 kvadratmeter av Toldbodens førsteetasje.Foto: Entra
Entra eier og har utviklet eiendommen som opprinnelig ble ført opp for
Tolletaten i perioden 1910-1919. Det mer enn hundreårige bygget har en stor
arkitekturhistorisk verdi. Toldboden er nå i bedre stand enn noen gang etter en
større oppgradering som er gjort i tett dialog med Byantikvaren.
– Vi tror den beste
måten å ta vare på historiske bygg er ved vern gjennom bruk. Ved å åpne opp
Toldboden slik at det er tilgjengelig for hele byen får enda flere et forhold
til de fantastiske kvaliteter som finnes her. Vi kunne ikke ha funnet en bedre
aktør til å fylle bygget med liv fra morgen til kveld enn Christopher Davidsen
og hans team, sier leder for Entra i Trondheim, Stine Hostad.
Her blir det liv - fra februar 2024. Fra venstre Cecilie Kjerringvåg, Sigmund Virik og Stine Hostad fra Entra. Videre Christopher Davidsen og Henrik Dahl Jahnsen fra Mati og Tollbua.Foto: Elin Iversen/Entra
Det er det nystartede
selskapet Mati, der Davidsen er daglig leder og medeier, som har signert
leieavtale med Entra.
Avtalen omfatter 1400 kvadratmeter av eiendommens
førsteetasje som skal bli et mat- og vinhus som rommer både catering og lokaler
for kurs og eventer i tillegg til restaurant.
På jakt etter de beste
Foruten Davidsen, eies Mati av Karl Johan Kopreitan, som også har et brennende engasjement for mat og drikke. En annen som er klar for Tollbua, er sommelier Henrik Dahl Jahnsen, fem ganger Norgesmester for vinkelnere.Foto: Elin Iversen/Entra
Foruten Davidsen, eies Mati av Karl Johan Kopreitan, som også har et brennende
engasjement for mat og drikke. En annen som er klar for Tollbua, er sommelier
Henrik Dahl Jahnsen, fem ganger Norgesmester for vinkelnere.
– Med Karl Johan
Kopreitans forretningsmessige kompetanse, Henrik Dahl Jahnsens sans for
gjesteopplevelser og Entra som en fin samarbeidspartner og gårdeier, så må
dette bli en braksuksess, spår Davidsen.
Nå begynner jakten på
dyktige og engasjerte medarbeidere til å fylle huset med smil, varme og
kompetanse. Davidsens lederfilosofi består av å ta vare på folk og å løfte frem
fremtidens stjerner.
Og apropos stjerner:
Hva er ambisjonene når en sølvvinner fra Bocuse d'Or satser med eget konsept?
– Ambisjonsnivået er å lage den maten vi elsker.
Det skal være kvalitet i alle ledd, samtidig som det er lekenhet og glede for
faget som står i fokus. Om Michelins inspektører har lyst til å komme på besøk,
er de hjertelig velkommen som alle våre gjester, og de skal få kose seg med en
måltidsopplevelse i Tollbuas ånd, svarer Davidsen.
Rom for egenutvikling
– Vi skal bygge trygge, gode arbeidsplasser med stort rom for egenutvikling i Mati, sier gründer, tidligere sjef i Speilsalen og sølvvinner i Bocuse d’Or, Christopher W. Davidsen.Foto: Mati
– Vi skal bygge trygge, gode
arbeidsplasser med stort rom for egenutvikling, sier gründer, tidligere sjef i
Speilsalen og sølvvinner i Bocuse d’Or, Christopher W. Davidsen.
«Sammen med ambisiøse mennesker skal vi skape ulike
serveringssteder med hvert sitt unike konsept. Fellesnevneren er at vi
utfordrer det etablerte, samtidig som vi er inviterende, verdiskapende og
ansvarlige», skrives det på nettsiden Mati.no.
Toldboden på Brattørkaia har gjennomgått en omfattende rehabilitering og oppgradering. Nå er bygget rustet for 100 nye år.Foto: Entra
Oppgraderingen av Toldboden markerer siste fase av Entras storstilte
byutviklingsprosjekt på Brattøra. Entras eiendommer på Brattøra spenner fra et
av verdens mest energieffektive bygg i Powerhouse Brattørkaia til mer
tradisjonelle kontorbygg, høyskole, spektakulære Rockheim og altså Toldboden
med store historiske verdier.
– Brattørkaia har blitt
veldig attraktivt for arbeidstakere, studenter og byens øvrige befolkning, og
med nye tilbud som Tollbua ser vi lyst på fremtiden for området. Den
utviklingen vi har gjennomført de siste ti årene har endret Brattørkaia fra et
lukket industri- og kaiområde til en åpen og levende bydel mot fjorden, sier
Hostad hos Entra.