Thea Ulven Munkeby og Sunniva French Bolstad. (Foto: Oslo/Akershus-Cup)

Oslos beste kokkelærlinger

Thea Ulven Munkeby og Sunniva French Bolstad fra henholdsvis Stock og Brasserie France er de beste kokkelærlingene i hovedstaden. Duoen vant uttaket i Oslo og Akershus i helga. Jenny Nguyen fra Cru Vin og Kjøkken og Ole August Rosengren fra BA 53 vant servitørklassen.

Publisert
Thea Ulven Munkeby og Sunniva French Bolstad. (Foto: Oslo/Akershus-Cup)

Duoen fra Stock og Brasserie France stakk av med den gjeve lærling-kokkeseieren i Akershus og Oslo. I helga vant Thea Ulven Munkeby og Sunniva French Bolstad uttaket til NorgesCup. Mesterskapet, som er det mest omfattende for lærlinger i Norge, ble arrangert på Etterstad videregående skole.

Den samme duoen som vant i helga, har tidligere også gjort seg bemerket ved å vinne den regionale finalen av TineCup

Gull og sølv til Brasserie France

Brasserie France festet for øvrig lærlinggrepet. Restauranten var også representert på sølvlaget (Robert Haugen).

Jenny Nguyen fra Cru Vin og Kjøkken og Ole August Rosengren fra BA 53 vant gullet i servitørklassen. (Foto: Privat)

De siste årene er det Statholdergaarden som har vunnet dette uttaket, og som igjen har hått seirende ut av det nasjonale uttaket. Denne gangen måtte Bent Stiansens kokkelærlinger nøye seg med en plass utenfor pallen.

For laget fra Vaaghals og Brasserie France sikret sølvet (Thomas Mythe og Robert Haugen), mens duoen fra Kontrast og restaurant Fjord kapret bronsemedaljen (Fredrik Sjøli og Adrean Tristan Bakke).

De to beste lagene skal delta i Norgescup i slutten av januar 2018.

Servitørgull til Cru og BA53

I servitørklassen var det Jenny Nguyen fra Cru Vin og Kjøkken og Ole August Rosengren fra BA 53 som vant.

Statholdergaarden sikret både sølv- og bronseplass i servitørklassen. På sølvplass kom Jon Skaset Mølmen og Jenny Riisnes, mens Benjamin Einar Hansen-Ormann ble nummer tre.

Se hvem som deltok her

Dommerne

Under kan du se hvem som var dommere i løpet av helgen.

Smaksdommere: Geir Magnus Svae, Marius Martinsen og Anna Robsahm.

Plassdommere: Jørn Olsen, Carl Martin Faannessen, Runa Kvendseth og Christian Honstad.

Tett mellom lagene

«Det var tett løp, og i teten var det få poeng som skilte de ulike lagene fra hverandre. På smaksiden var det enormt jevnt, det var en god presentasjon av rettene, og det gikk slag i slag for smaksdommerne. Det var 17 konkurrerende lag på lørdag, og seks lag fikk til semifinalen søndag. Det var på kjøkkenet det hele ble avgjort. Plassdommere så på arbeidsteknikker, renhold, og kommunikasjon mellom kokker og commis. I løpet av helgen sto lærlingene på fullt ut, og leverte godt under hektiske dag/dager. Det var også endel 1-årslærlinger som konkurrerte etter kun få uker i bedrift. Det er sprekt, og disse håper vi stiller til neste år også. Da har de bredere erfaring, og er velkommen til å delta på nytt», heter det fra Kokkenes Mesterlaug Oslo.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS