Norske Sondre Kasin ble nummer to i The Journey. Det ble dansk seier. (Arkivfoto)

Dansk seier – Sondre Kasin på sølvplass

Den danske bartenderen Irina Jelizarova, som jobber på baren Lidkoeb på Vesterbro, ble tidenes første vinner i The Journey, Linie Awards nye konkurranse.

Publisert
Irina Jelizarova,

Norske Sondre Kasin kom på en god andreplass, mens Karl-Martin Edin fra Sverige kom på tredjeplass. Finalen ble arrangert mandag kveld. Hun får nå lage sin egen Linie Aquavit.

– Det var en helt fantastisk opplevelse å fremføre min cocktail foran noen av verdens eksperter. Nå gleder jeg meg til å arbeide med Ivan og å lage min egen akevitt, sier vinneren av konkurransen, Irina Jelizarova.

For premien er nemlig å lage en helt egen Linie Aquavit, sammen med Master Blender Ivan Abrahamsen i Arcus.

Asiatisk inspirasjon

Jelizarova vant med drinken Golden Milk, som er inspirert av Singapore.

– Da jeg var 21 år reiste jeg rundt i Sørøst-Asia. Jeg var allerede veldig opptatt av mat og drikke på den tiden, og da jeg gikk rundt i Little India i Singapore, så jeg alle de fargerike blomsterkransene og bodene med krydder og urter overalt. Det minnet tok jeg med i drinken min, så Golden Milk er inspirert av kinesisk, malayisk, indisk og vestlig kultur, forteller hun om vinnerdrinken.

Se oppskriften på vinnerdrinken lengre ned i saken

Vanskelig å skille de beste

– Nivået var utrolig høyt og det var vanskelig å skille mellom de topp tre, forteller Master Blender og jurymedlem. Irinas drink hadde den høyeste poengsummen sensorisk, og hennes opptreden var både kreativ og sterk teknisk, sier Ivan Abrahamsen.

Drinken Gold Milk, den første vinnerdrinken i The Journey.

Juryen besto av Juryleder Monica Berg, tidligere barsjef på Pollen Street Social i London, Alex Kratena, kjent for å ha drevet verdens beste bar, Artesian i London, Leo Robitschek fra NoMad bar i New York, og Arcus sin egen Master Blender, Ivan Abrahamsen.

Golden Milk

Ingredienser

5 cl. Linie Aquavit Double Cask

1 cl. Mil Pesetas oloroso sherry eller annen oloroso sherry

3 cl. Gurkemeie-honning-lavendelsirup*

2 cl. friskpresset sitronsaft

*Gurkemeie-honning-lavendelsirup130 g. sukker

85 ml. kokende vann

50 g. vårens honning

1,5 hardt gurkemeiepulver

1 frisk lavendelblomst

Pynt

1 lavendelblomst og bikube

Fremgangsmåte:

Sirupen: Bland alle ingrediensene, utenom lavendelen. Rør rundt til alt er oppløst. Sil sirupen gjennom et kaffefilter, tilsett lavendelen, og la den trekke i fem timer.

Cocktailen: Bland alle ingrediensene i en shaker og rist grundig. Hell cocktailen gjennom en sil ned i et glas fylt med isbiter. Pynt med en lavendelblomst.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS