Har utviklet sin egen akevittpølse

Ona og Finnøy Havstuer har utviklet sin egen grillpølse – med akevitt, i samarbeid med Ole Ringdal A/S på Hellesylt.

Publisert
Kokken Elisabeth Dyb Alvestad i aksjon.
Kokken Elisabeth Dyb Alvestad i aksjon.

– Vi hadde ønske om å utvikle en annerledes grillpølse, tuftet på norske tradisjonssmaker, og tok kontakt med Ole Ringdal A/S på Hellesylt, opplyser kjøkkensjef Lars Helge Hanssen.

Akevittpølser fra Ona og Finnøy Havstuer.
Akevittpølser fra Ona og Finnøy Havstuer.

Selvsagt bruke akevitt

– Vi er opptatt av utnytte og formidle kunnskap om norske mat-tradisjon, samtidig som vi utvikler dette og presenterer det på et mer moderne vis. Vi samarbeider tett med lokale leverandører, og jobber mot å utvikle nye produkt i samarbeid med dem, sier Hanssen.

– Finnøy Havstuer har Norges største samling av norsk akevitt, så valget av krydder falt på blant annet karve og fennikelfrø, og selvsagt en god skvett av den gylne drikken, forteller han videre.

På menyen i sommer

Ole A. Ringdal forteller om spekematproduksjonen på pølsemakeriet.
Ole A. Ringdal forteller om spekematproduksjonen på pølsemakeriet.

Akevittpølsa til Ona og Finnøy Havstuer blir å finne på menyen både på Ona, Finnøya og i badelandet Håp i Havet frå sommeren 2017. Vi har også planer om å delta på Den Norske Matfestivalen i Ålesund i slutten av august, der vi vil servere denne og andre produkter, som blant annet håndlagede fiskeburgere, sier kjøkkensjefen.

Han forteller videre at de testet ut en liten produksjon på sitt eget kjøkken først – før oppskriften ble sendt til pølsemaker Bjørn Tryggestad hos Ole Ringdal AS, som ga gode råd for tilpasning av oppskriften.

200 kilo pølse i første omgang

Mandag 8. mai var Ona og Finnøy Havstuer på besøk hos Ole Ringdal A/S på Hellesylt for å lage grillpølsene. Foruten Hanssen, var kokk Elisabeth Dyb Alvestad, lærling Sverre Johannes Siljehaug og to franske utplasseringselever fra Finnøy Havstuer med på besøket i Hellesylt.

– Sammen med daglig leder Ole Arnstein Ringdal, fikk vi først en omvisning på slakteriet; fra fjøs til pakkeri og lasterampe, før veien gikk til pølsemakeriet for å være med på produksjonen. Vi laget til saman 200 kilo grov, røkt og smakfull pølse – som fikk karakteren «meget god» av både pølsemaker og kokker.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS