Sushi-klare biter

Clearwater Seafoods lanserer forhåndskuttede og porsjonerte sushi-klare biter av hokkigai, et produkt rettet mot operatører av sushirestauranter.

Publisert

– Vi introduserer Clearwater Frossen Hokkigai Sushi-Klare Biter for å møte den voksende etterspørselen fra dagens drivere av sushirestauranter over hele Europa. Dette nye og innovative produktformatet tilbyr lettvinthet, enkel forberedelse og enkel lagring, i tillegg til å legge til visuell appell til enhver sushi- eller sashimi-rett med dets vibrante rødfarge, uttaler John Ashmore, markedsdirektør for Clearwater Seafoods i Europa, Midtøsten og Afrika, John Ashmore.

Han opplyser at produktet skal vises på Seafood Expo Global (SEG), som finner sted i Brussel i Belgia fra 25. til 27. april.

Bærekraftig høstet

Han opplyser videre at råvaren er bærekraftig høstet i de kalde farvannene i Nord-Atlanteren utenfor Canadas østkyst.

Hokkigai (Mactromeris polynyma) blir forvellet og individuelt hurtigfrosset (IQF) ombord på Clearwaters fartøy innen en time fra høsting.

Etter ankomst hos Clearwaters prosessanlegg blir muslingene sortert, gradert etter størrelse og kvalitetstestet, før de blir delt i to og pakket inn. Hokkigai-fiskeriet er Marine Stewardship Council (MSC)-sertifisert, som er verdens gullstandard for tredjeparts uavhengige sertifiseringer for bærekraftige fiskerier.

Populært i Asia

Hokkigai er veldig populært produkt i det asiatiske kjøkken, spesielt i Japan og Kina, der det er kjent som henholdsvis hokkigai og bei gei. De er anerkjent verden over for sin søte smak og unike tekstur. Clearwaters hokkigai er forhånds-forvellet, noe som gjør dem spiseklare når de er opptint. Sett en sushi-klar bit på ris eller server det alene eller med egen sashimi-stil. Dette nye musling-formatet, i tillegg til Clearwaters eksisterende IQF-tilbud på en kilo, sørger for to valg av hokkigai-produkter for dagens restaurantbransje, opplyser Ashmore.

Les mer om produktet her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Clearwater

Selskapet ble etablert i Canada i 1976.

Clearwater er en av verdens største sjømatselskaper, og den største holderen av skalldyrlisenser og kvoter i Canada.

Selskapet produserer øko-sertifisert sjømat som inkluderer kamskjell, hummer, musling, kaldtvannsreker, sjøkreps, kongsnegl og hvitfisk.

Les mer på Clearwater.ca

 

Powered by Labrador CMS