Illustrasjonsfoto: Gram

Nordisk mattrend former kjøleskapene

Det var en gang at et godt organisert kjøleskap og planlagte måltider for hele uken var reservert de som er på et strengt kosthold. Men i dag har mange nordmenn hoppet på trenden «Food Prep», som handler om å forberede raske og sunne måltider for hele uken på forhånd.

Publisert
Trenden med å forberede måltider for uken gir oversikt og lynpreparasjon, sparer tid i hverdagen og du unngår uorden i kjøleskapet. (Foto: Gram)

Når vi åpner kjøleskapet gjennom uken, opplever flere nordmenn at det er tomt for de sunne ingrediensene, og at turen til matbutikken må skje i et raskt tempo for å få grønnsaker og salat på menyen. Derfor har nordmenn gradvis blitt oppmerksomme på trenden «Food Prep», slik at de kan spise sundt og godt i en hektisk hverdag,

Kjøleskap-produsenten Gram har sett kundenes behov for dette, og produserer derfor romslige kjøleskap med fleksible lagringsalternativer:

– Når vi skal veilede våre kunder om sitt kommende kjøleskap er smarte lagringsalternativer og enkel tilgang til varene først på listen, sier Helle Damgaard hos Gram.

Illustrasjonsfoto: Gram

Administrer måltider i uken

Skulle du slenge deg på trenden, handler det først og fremst om planlegging, gode ingredienser og godt kjøkkenutstyr. Og det trenger ikke å være så slitsomt som det høres ut som å komponere og organisere en ukesmeny.

Gram Modell XL Classic har fleksible lagringsplasser og gir en rask oversikt når du lager mat for uken. (Foto: Gram)

Det gode utgangspunktet er en handleliste som dekker den kommende ukens retter. Når du har omsatt ingrediensene dine, finner du en dag eller to i uken, hvor du har tid til å være på kjøkkenet i et par timer.

Det er en god idé å tenke på en tallerken i forskjellige variasjoner. For eksempel kan en god salat spises både rå, men også tilberedt i wok med kjøtt, så du har to sunne måltider. Lagre de forskjellige rettene og ingrediensene i bokser og boller i kjøleskapet ditt, slik at du raskt kan finne maten du har lyst på.

Organiser kjøleskapet optimalt

Et kjøleskap med fleksibel lagringsplass gir en rask oversikt. En populær og romslig modell er Grams XL Classic med praktiske hyller og grønnsaksskuffer.

Temperaturene i kjøleskapet kan hjelpe deg med å organisere råvarer og matvarer, avhengig av om de skal tilberedes i begynnelsen av uken eller senere. Et FreshZone lavtemperaturbrett holder maten frisk lenger.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS