Nordmenn kaster altfor mye mat i søppelkassen. Et intelligent kjøleskap bidrar til å unngå det. (Illustrasjonsfoto: Gram)

Gram vil redusere matsvinnet

Nordmenn kaster 355 000 tonn mat i året, ifølge Matvett.no. Det er synd for både lommeboka og miljøet. Ved hjelp av smart-teknologi har Grams produktutviklere laget et eget område med lav temperatur i kjøleskapet, som gjør at maten holder seg bedre.

Publisert
Illustrasjonsfoto: Gram

Grønnsaker blir fort slappe og bløte, til tross for at du kjøpte dem for et par dager siden. Salathoder med brune kanter og tomater med små støt kastes gjerne rett i søpla, og du drar i butikken for å kjøpe ny mat.

Dette er en ond sirkel vi må komme oss ut av.

Illustrasjonsfoto: Gram

Du kan skape forandring

Hvitevareprodusenten Gram vil gjøre noe med dette og strekker ut en hånd til forbrukerne, slik at ferskvarene skal holde seg friske over lengre tid i kjøleskapet, og matsvinnet reduseres som følge.

Det er nettopp i hjemmet at slaget mot matsvinnet utspiller seg. Undersøkelser viser at mye av den maten vi kaster, er helt spiselig. Alle kan være med på å gjøre en innsats for miljøet og egen privatøkonomi.

Ved hjelp av spesialfunksjoner holder ferskvarene seg ferske lengre. Gram sørger for at forbrukerne får mindre svinn. (Foto Gram)

– Det er mange grunner til at vi kaster mat. Det kan være at holdbarhetsdatoen er utløpt, eller at vi oppbevarer maten feil. Kjøleskapet kan bli nøkkelen til mindre matsvinn og derfor har vi utviklet funksjoner som sørger for at matvarer holder seg ferske over lengre tid, sier produktsjef i Gram, Jacob Ingerslev.

Kjøleskapet med antisvinn

Ved hjelp av smart-teknologi har Grams produktutviklere laget et eget område med lav temperatur i kjøleskapet, der man kan oppbevare ferskvarer som fisk, kjøtt, meieriprodukter og grønnsaker. På den måten forlenges levetiden og næringsinnholdet ivaretas.

– Vi håper at vårt kjøleskap med FreshZone bidrar til at ferskvarene holder seg ferske og at det skaper mindre svinn i folks hverdag. Vi vil gi forbrukerne en mulighet til å utnytte dagligvarene på best mulig måte og få så mye mat ut av dem som mulig, slik at vi sammen kan redusere matsvinnet, sier Ingerslev.

Teknologi for miljøet

Teknologi vil hjelpe oss å skape en moderne og miljøvennlig hverdag uten matsvinn. Det er derfor Grams kjøleskap er tilgjengelig med forskjellige kombinasjoner av smarte teknologi, ment for å bidra til et bedre miljø og mindre pengesløsing.

Flere av Grams produkter kommer med touch-skjerm og eletronisk styring, som gjør at du slipper å åpne og lukke kjøleskapet for å se panelet. Dette gjør at du bruker du mindre energi. Rominndelingen og fleksibiliteten til kjøleskapene skaper også gode forhold for ferskvarene i hver seksjon, mens det energivennlige LED-lyset sørger for god oversikt.

Kilde: Matsvinn.no

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Gode miljøråd mot matsvinn

Som forbruker kan du selv skape forandring:

Planlegg og kjøp kun mat du trenger.

Spis kortreist mat

Bruk rester og sett opp en restedag på kalenderen. Følg med på holdbarhetsdatoene.

Oppbevar matvarene i riktig temperatur, slik at den ikke råtner

Sett resten av middagen raskt inn i kjøleskapet slik at du kan spise resten dagen etter. Alternativt kan du putte maten i fryseren.

Powered by Labrador CMS