Er dine ansatte oppdatert i IK-Mat?

Mange IK-Mat systemer til serverings- og næringsmiddelbedrifter er omfattende og retter seg primært mot ledelsen i bedriftene. Men hva med alle de andre i organisasjonen som håndterer mat?

Publisert

Kokker, lærlinger, vikarer og servitører? Hvilket forhold har de til matsikkerhet, og hvilken grunnopplæring har de fått?

– Mange serveringsbedrifter og matprodusenter ønsker enklere opp- læringssystemer i IK-Mat som gir alle ansatte en grunnopplæring i matsikkerhet, sier Lisbeth Jensen som er produktveileder i IK-Mattest. Mange systemer blir gjerne litt for omfattende og kompliserte når ansatte med ulik bakgrunn skal bruke dem. IK-Mattest er et nettbasert opplæringsprogram hvor ansatte i serverings- og næringsmiddelbedrifter får grunnleggende opp-læring i hygiene og matsikkerhet.

– IK-Mattest tilbyr grunnopplæring for alle ansatte som håndterer mat, sier
produktveileder for IK-Mattest, Lisbeth Jensen.

Skreddersøm

– Opplæringen tar utgangspunkt i hverdagslige situasjoner som personalet møter, og bevisstgjør de ansatte på betydningen av gode hygienerutiner på arbeidsplassen, sier Jensen.

Opplæring- en skreddersys den enkelte bedrift og avsluttes med en test hvor den ansatte skal kvalifisere seg på interne forhold rundt IK-Mat. Opplæringsmodulen og den avsluttende prøven tar ca. 30 minutter, og er en effektiv «reminder» på de viktigste faktorene rundt matsikkerhet. Når testen er bestått sender systemet automatisk et kursbevis til nærmeste leder.

Statistikkfunksjon

IK-Mattest har gode statistikkfunksjoner, som viser hvem som har tatt testen og når den ble tatt. Det kan hentes ut statistikk sortert på avdeling, og totalt for hele virksomheten.

– Og det beste med alt er at IK-Mattest passer for både store og små bedrifter, sier Jensen.

Les mer om IK Mattest i magasinet Horeca, utgave 1 2018

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS