Smak 2020 ble den siste messen på Norges Varemesse på lenge. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)
Smak 2020 ble den siste messen på Norges Varemesse på lenge. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Smak 2020 ble den siste på lenge på Norges Varemesse

Smak 2020 ble den siste messen på Norges Varemesse på lang tid. Nå har Norges Varemesse i første omgang bestemt at alle andre messer ut april skal avlyses.

Norges Varemesse avlyser alle arrangementer på Lillestrøm ut april. Tiltaket iverksettes i samråd med kommuneoverlege Heidi Anne Birkeland, som i dag har fattet vedtak om at alle arrangementer i denne perioden bør avlyses, heter det på varemessens hjemmeside.

– Dette er et forebyggende tiltak og for å hindre smitte i forbindelse med våre arrangementer, sier Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i Norges Varemesse.

Smak-messen i forrige uke samlet over 25 000 mennesker fra tirsdag 3. mars til fredag 6. mars.

– Hensynet til folk i første rekke

– Vi ønsker å sette hensynet til folk i første rekke. Våre arrangementer på Lillestrøm samler årlig 500 000 deltagere på messer og konferanser. Ingen skal bli syke i forbindelse med våre arrangementer og folk skal være trygge når de er hos oss, sier Hagen.

Ansatte ble informert om vedtaket i dag, umiddelbart etter at vedtaket ble fattet. De ansatte ble også orientert om at vedtaket vil innebære at det sendes ut permitteringsvarsel til alle ansatte. Det arbeides nå for å kartlegge hvem og hvor mange dette vil gjelde.

Stort informasjonsbehov

– Vi er opptatt av å ivareta de ansatte på en best mulig måte i denne perioden. Dette er åpenbart en krevende situasjon for de det gjelder, og informasjonsbehovet vil være stort. Vi skal stille opp for våre ansatte i denne perioden, sier Hagen.

Vedtaket vil også ha konsekvenser for utstillere, leverandører og innleid personal. Disse orienteres nå fortløpende.

Les mer på Norgesvaremesse.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS