KimDanielBergersenMasterBartender2012-1

Årets Pilsner Urquell Bartender

Kim Daniel Bergersen fra Akersberget Restaurant og Ølakademiet vant den nasjonale finalen av Pilsner Urquell Master Bartender 2012, som årlig arrangeres av Multibev i regi av SABMiller. Bergersen skal nå forsvare Norges ære i den internasjonale finalen som arrangeres i Pilsens hjemby Plzen (Pilsn) i Tsjekkia 4. oktober. Omtrent på samme tid tiltrer han som daglig leder for Øltorget i Mathallen.

Publisert

Kim Daniel Bergersen fra Akersberget Restaurant og Ølakademiet.

Hittil har mer enn 16 000 bartendere fra 17 ulike land deltatt i den Internasjonale konkurransen, og engasjementet blant verdens ledende bartendere er sterkere enn noen gang.

Pilsner Urquell fortsetter sitt engasjement for bartendere og kvalitet, og det var tydelig å se at finalistene i årets konkurranse hadde kunnskap om den originale Pilsner, som første gang ble brygget i 1842, og som i år er 170 år.

Årets finalister har vært igjennom skriftlige prøver som beviser deres kunnskap om verdens eldste og mest kjente pils. Kandidatene har også hatt opplæring og fått kunnskap om den perfekte tappeteknikken, Perfect Pilsner Pour, en unik teknikk som gir den perfekte tappede øl. Kandidatene har også blitt bedømt av mystery shoppere som har testet de på kunnskap og tappeteknikk.

Pilsner Urquell

– Pilsner Urquell er en pilsner med lang tradisjon og stolt historie. Plenzky Prasdroj, som eneste bryggeri i dag, parallell-brygger Pilsner Urquell på tradisjonellt vis for å kvalitetssikre at resultat og kvalitet ikke endrer seg med kommersialiseringen. Pilsner Urquell er en ferskvare som krever involvering fra bartendere. Rensesyklus på 14 dager, lukt, smak og sluttprodukt er avhengig av bartenderens kompetanse. Vi aktiverer dette via International Master Bartender, hvor norske bartendere konkurrerer i å være den beste. På denne måten sikrer vi at bartenderen holdes på tå hev og at kunden får en fantastisk opplevelse med Pilsner Urquell, hver gang, sier Brand Ambassador Børge Olsen i Multibev.

Finalistene

De fire finalistene som i år kjempet om å bli Norges beste Pilsner Urquell Bartender på Clarion Hotel på Gardermoen var:

Audun Hagen fra Cardinal i Stavanger.

Fatima Karami fra Champoo i Oslo.

Kim Daniel Bergersen fra Akersberget Restaurant og Ølakademiet

Rolf Wenstad fra Gabelshus i Oslo.

Akersberget Restaurant

Kim Daniel Bergersen leverte best av årets kandidater både i tappeteknikk og i de personlige intervjuene og ble derfor årets vinner og skal nå representere Norges ære i den internasjonale finalen i Pilsens hjemby Pilsn 4. oktober i år. Kim Daniel har bachelor i spesialpedagogikk og jobber i dag som servitør på Akersberget Restaurant og ølguide i Ølakademiet.

Fra 1. oktober tiltrer han som daglig leder for Øltorget på den nye Mathallen i Oslo.

Årets kandidater ble i den Nasjonale finalen bedømt av Pilsner Urquells beste kjennere; Journalist i JPG Tom Løvås, International Quality Specialist GabrielaBryndova og Business Development Manager Martina Streicherova, de to sistenevnte fra Pilsner Urquell.

Vinnere av den prestisjefulle International Master Bartender vil motta € 10.000, og et to-ukers opphold i London for å oppleve Pilsner Urquell i en av Europas støreste og mest Internasjonale byer.

Ølakademiet

Ølakademiet er et uavhengig selskap stiftet av- og for ølinteresserte. Selskapet formidler ølkunnskap og ølkultur igjennom kursing, aktiviteter og turer. Øl er ikke bare en verdensdrikk, men en drikk som har dype tradisjoner i Norge. Ølakademiet har en glødende interesse av å spre noe av denne kunnskapen. Alle Ølakademiets arrangementer gir en generell viten om øl, igjennom deltakelse, praktisk prøving, historiefortelling og humor. Ølakademiets slogan er ”Det må alltid en øl til, før det er verdt å bli tørst!”

Pressemelding

Powered by Labrador CMS