Sjømat illustrasjon2

Årets Sjømatkokk 2012 skal kåres

Førstkommende lørdag (8. september 2012) kvesses kniver og smakene skjerpes. Det er klart for den 10. utgaven av konkurransen Årets Sjømatkokk under Bergen Matfestival. Se hvem som skal delta.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Konkurransen arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Sjømatråd. Konkurransen starter kl. 09.00 og gjennomføres i Norsk Sjømatsenters nye lokaler i 2. etasje på Fisketorget i Bergen.

På bakgrunn av innsendte oppskrifter på fjordørret har seks kandidater blitt trukket ut til å være med å konkurrere. Det er veldig gledelig at deltakerne i år er spredt over store deler av landet.

Årets kandidater i Årets Sjømatkokk 2012

Christian Sæther Mathiassen (bildet) er en av de seks som skal kjempe om tittelen Årets Sjømatkokk 2012. (Foto: Morten Holt)

Anders Erlandsson – Cru Vin & Kjøkken – Oslo

Simon Johannessen – Restaurant Lucullus – Bergen

Stig Roar Strømsvåg – Hotell Brosundet – Ålesund

Christian Sæther Mathiassen – Sola Strand Hotel – Stavanger

Kåre Andre Hjartholm – Brygga 11 – Sandefjord

Jan Erik Hauge – Tango Bar & Kjøkken - Stavanger

Rettene

I konkurransen skal det lages tre ulike sjømatretter; En hovedrett, og to som fingermat. Hovedretten er av fjordørret, og skal være identisk til den retten som deltakerne sendte inn, og som gav dem en plass i konkurransen. Tema for de to fingermatrettene vil være ”Mystery basket”, og som navnet sier vil ingenting bli avslørt før selve konkurransedagen, nærmere bestemt 30 minutter før konkurransestart. Etter 30 minutter til planlegging av fingermatrettene, starter deltakerne med 5 minutters mellomrom. Konkurransetid er 3 timer før den første fingermat retten serveres, deretter 30 minutter mellom de neste rettene.

Juryen

Dommere i konkurransen er

Hoveddommer: Karl Erik Pallessen – Daglig Leder Fisketorget i Stavanger

Smaksdommer: Anders Isager – Matfaglig Leder Norsk Sjømatsenter

Smaksdommer: Odd Einar Tufteland – Kjøkkensjef Cornelius Fiskerestaurant, Bergen

Plassdommer: Erich Heigl – Årstad VGS

Pressemelding

Powered by Labrador CMS