Premiepall Worldskills 2014 Kristin Skogen Thor Knutsdottir

Bronse til Skogen og Knutsdottir i Yrkes-EM

Kokk Kristin Skogen (24) vant bronse i Yrkes-EM i helga. I tillegg fikk Skogen og servitør Thora Knutsdottir (21) bronse for samspillet kokk/servitør. Begge arbeider hos To Rom og Kjøkken i Trondheim.

Publisert

De norske jentene fra To Rom og Kjøkken i Trondheim, Kristin Skogen og Thora Knutsdottir, jubler for norsk bronse. (Foto: WorldSkills Norway)

Kristin Skogen. (Foto: WorldSkills Norway)

To Rom og Kjøkken

24-årige Kristin Skogen arbeider til daglig på To Rom og Kjøkken i Trondheim, og kommer opprinnelig fra Rissa i Nord-Trøndelag.

21-årige Thora Knutsdottir kommer opprinnelig fra Island, men kom til Norge og Lier i 1999. Også hun arbeider på To Rom og Kjøkken i trønderhovedstaden.

Thora Knutsdottir. (Foto: WorldSkills Norway)

I tillegg til bronsen i kokkekonkurransen, ble det altså bronse for samarbeidet mellom de to jentene i konkurransen.

Kokkekonkurransen ble vunnet av Storbritannia foran Finland,mens Østerrike vant samspillkonkurransen kokk/servitør foran Finland.

Les mer om Kristin Skogen her

Les mer om Thora Knutsdottir her

Solid innsats

"

Kristin Skogen jubler på bronseplass. (Foto: WorldSkills Norway)

Norge tok gull i helsefag og i mediegrafikerfaget, samt bronse i sveising, kokkefaget og for lagspillet mellom kokk og servitør. Dessuten har mange på Yrkeslandslaget fått «Medal of Excelence" for svært godt utført arbeid. Yrkeslandslaget har gjort en kjempeinnsats i Yrkes-EM. I EuroSkills er poengsystemet slik at deltakerne stimuleres også til å konkurrere ikke bare mot deltakerne fra ande land, men også mot seg selv. Klarer den enkelte å oppnå mer enn 500 poeng betyr det en «Medal of exellence». Ni av deltakerne på det norske laget fikk denne utmerkelsen, melder Worldskills.no.

Kunnskapsministeren gratulerer

Kristin Skogen vant bronse i Yrkes-EM. (Foto: WorldSkills Norway)

– Gratulerer med de gode resultatene i Yrkes-EM. Det er spesielt moro med medaljevinnerne, men dere har alle gjort en solid innsats. Dere er gode forbilder for ungdom som vurderer om de skal velge yrkesfag. Det er slike fagarbeidere som dere Norge trenger, uttaler kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til WorldSkills.no.

Les mer på Worldskills.no

"
Powered by Labrador CMS