KåreAndreHjartholm1

Brygga-kokk ble Årets Sjømatkokk 2012

Kåre Andrè Hjartholm, som til daglig er soussjef hos Geir Skeies Brygga 11 i Sandefjord, vant i helga Årets Sjømatkokk 2012 i Bergen. Jan Erik Hauge fra Tango Bar & Kjøkken i Stavanger ble nummer to, mens tredjeplassen gikk til Anders Erlandsson fra Cru Vin & Kjøkken i Oslo.

Publisert

Kåre André Hjartholm, soussjef på Brygga 11 i Sandefjord, ble Årets Sjømatkokk 2012. (Foto: Brygga 11s Facebook-side)

De seks finalistene fikk på morgenkvisten utdelt hver sin overraskelseskurv med råvarer, der levende kongekrabbe og norske flatøsters var hovedråvarene som de skulle komponere to fingermatretter av. I tillegg til dette måtte de lage en hovedrett på fjordørret på grunnlag av innsendt meny.

Dette var Hjartholms vinnerrett:

Sprøsteikt Fjordørret med røykt ørretfarse. Sitronconfite, jordskokk kule, potet og egg. Hurtiggravet & lettsteikt buk. Lun salat på eple, agurk, reddik og dill.Sitron hollandaise med brunet smør.

Jevnt og høyt nivå

I en pressemelding frå arrangøren heter det at det var en jevn og hard konkurranse der Hjartholm knepent ble kåret som vinner. På andre plass kom Jan Erik Hauge som til daglig jobber på Tango Bar & Kjøkken i Stavanger, mens tredjeplassen gikk til Anders Erlandsson fra Cru Vin & Kjøkken i Oslo.

Kåre André Hjartholm i aksjon på kjøkkenet på Brygga 11. (Foto: Morten Holt)

Det ble en delt 4. plass på de resterende finalistene Stig Roar Strømsvåg fra Hotell Brosundet, Ålesund, Simon Johannesen fra Restaurant Lucullus, Bergen og Christian Sæter Mathiassen fra Sola Strand Hotel utenfor Stavanger.

”Det var et høyt nivå blant årets deltakere og gledelig var det at den geografiske spredningen på deltakerne var stor.”, heter det i pressemeldingen.

Bergen Matfestival

Den nasjonale kokkekonkurransen Årets Sjømatkokk arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Sjømatråd. Konkurransen ble arrangert i forbindelse med Bergen Matfestival i Norsk Sjømatsenters nye lokaler i andre etasje på Fisketorget i Bergen lørdag 8.september.

Sparebank 1 SR-Bank som er en av sponsorene til konkurransen, kunne for femte året på rad overrekke vinneren en sjekk på 10 000 kroner.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS