Chris Grøtvedt Havana Club

Chris Grøtvedt til Havana Club Grand Prix

Chris Grøtvedt fra Theatercafeen skal representere Norge i finalen av den 10. utgaven av Havana Club Grand Prix. Han vant nylig den norske finalen, og nå settes kursen mot Cubas hovedstad Havana. Her vil han møte 47 andre bartendere fra hele verden.

Publisert

Chris Grøtvedt fra Theatercafeen vant den norske delfinalen av Havana Club Grand Prix. Her sammen med de andre medaljevinnerne, Børge Bruteig og Simon Theodor Selvig.

I år skal deltakerne konkurrere om å skape den neste nye cubanske cocktailen under tittelen«The quest for the next cuban classic».Den lokale utgaven av konkurransen fant sted i lokalene til Liquid Engineers i Oslo 23. mars. 2014, som for anledningen var innredet i ekte Havana Club- og cubansk stil.

Barmanager på Theaterecafeen

Chris Grøtvedt, som til daglig er barmanager ved eminente Theatercafeen i Oslo var kveldens dyktigste, i konkurranse med 14 bartendere.

– Det var en fantastisk og spennende norsk finale med mange dyktige deltakere. Jeg er beæret av å vinne mot alle disse inspirerende bartenderne og ser frem til å oppfylle drømmen om å reise til Cuba for å representere norsk bartendermiljø mot resten av verdenseliten i Havana Club Grand Prix, sier en strålende fornøyd Chris Grøtvedt.

Se Grøtvedts vinnerdrink Poco Loco lengre ned i saken

På andreplass finner vi debutanten Børge Bruteig fra Café Fontez/Oslo og på tredje Simon Theodor Selvig fra No Stress/Bergen.

Dommerpanelet

Deltakerne ble nøye bedømt av et dommerpanel som ga poeng etter alt fra smak til den cubanske tilnærmingen på cocktailene.

Dommerpanelet besto av:

Terje Ommundsen (NO), eier og kjøkkensjef ved Plah Bar & Resturant

Patrick Eriksson (SE), eier av Liquid Engineers og tidligere vinner av World Championship 2001 Beefeater

Joel Katzensteiner (SE) Partner i Purfict, med erfaring fra blant annet Lydmar (SE), Little Branch (US) og Milk&Honey (US).

Ønsker å gjenskape samarbeidet

Nick Blacknell, internasjonal markedsdirektør i Club International, kommenterer: – Som et essensielt cubansk rom-merke, er vi i Havana Club veldig stolte av landets utstrakte cocktailtradisjoner. Cubanske cocktails som Mojito, Daiquiri, Piña Colada og El Presidente har alle bestått tidens test og regnes fortsatt blant de klassiske cocktails over hele verden.

– Historisk sett har Cubas beste cocktails blitt utviklet i samarbeid mellom lokale bartendere og utenlandske talenter. Det er derfor vi i denne utgaven av Havana Club Grand Prix ønsker å gjenskape dette samarbeidet ved å få med oss verdens beste bartendertalenter til Cuba for å jobbe med lokale cantineros og Cubanske ingredienser med håp om å skape noe helt spesielt. Vi er spente på å se de nye cocktailene som lages, og vi håper at vi vil finne dennye klassiske cubanske cocktailensom omfavner de rike tradisjonene fra Havana og fanger verdens oppmerksomhet slik som så mange andre Cubanske klassikere har gjort gjennom årene, sier Nick Blacknell

Chris Grøtvedts vinnercocktail - Poco Loco

Ingredienser

Havana Selecction de Maestros - 50 ml

Sweet Vermouth - 20 ml

Oloroso Sherry - 15 ml

Galliano Ristretto - 5 ml

Metode: Røres

Powered by Labrador CMS