Sjomat-09

Deltakerne i NM i sjømat

NM i sjømat er konkurransen for de som til daglig arbeider bak fiskediskene i Norge. Her får stolte fagpersoner vise frem faget sitt overfor publikum.

Publisert

Fra et tidligere NM i sjømat. (Arkivfoto)

Dette er de fem deltakerne i årets NM i sjømat:

Joakim Grandal (Ultra Sandvika)

Thomas Berg Olsen (Ultra Bryn)

Trude Ranheim (Ultra Bryn)

Leiv Jørgen Bakkerud (ICA Supermarked Linderud)

Kent Arild Løkken (ICA Supermarked Leangen)

Deltakerne blir bedømt for kunnskaper innen kvalitetsbedømmelse av fisk og skalldyr, filetering, produktkreativitet, hygiene og presentasjon av fiskedisk.

Auksjoneres bort

Konkurransen starter klokka 11 lørdag 15. september. Finalen foregår på Rådhusplassen i Oslo, under arrangementet Matstreif 2012. Matstreif er en matmesse med en rekke aktiviteter der norsk kvalitetsmat står i sentrum.

Klokka 17 på ettermiddagen blir det premieutdeling på scenen etterfulgt av en auksjon der fiskediskene selges til høystbydende.

– Vi var kjempefornøyd med publikumsoppslutningen i fjor, både under konkurransen og auksjonen. Vi håper på reprise i år og oppfordrer alle som er i Oslo på lørdag om å ta turen ned til Rådhusplassen for å oppleve det beste av norsk mat, sier Kari Griegel, fagsjef i NSL

– Et viktig virkemiddel

Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL), med god støtte av Fiskeri- og kystdepartementet, Norges Sjømatråd, Fiskesalgslagenes samarbeidsråd, ICA Norge, Meny/Ultra og Fiskehandlere i NSL står bak gjennomføringen av NM i Sjømat. Prosjektledelsen gjøres av Kurs og Opplæringskontoret for Salgs- og Matfagene (KOM).

– NM i Sjømat er et viktig virkemiddel for økt fokus på salg og forbruk av sjømat i Norge. I tillegg er fagkonkurransen et sterkt bidrag til å løfte fagkunnskapen hos de som til daglig arbeider med sjømaten. Dette fører igjen til økt kvalitet og tilgjengelighet hos forbruker, avslutter Griegel.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS