Fredrik Log NM kokkekunst og servitør 2013

Dette er årets finalister i NM i Kokkekunst

Finalistene i NM i Kokkekunst 2014 er klare. 10 menn og to damer er plukket ut av en uttakskomité. Blant de heteste vinnerkandidatene er tidligere vinner av NM og nybakt vinner av Linie Award 2014, Christian André Pettersen.

Publisert

Pallen i NM i kokkekunst og NM for servitører i 2013. Reneé B. Fagerhøi (helt til høyre), som tok bronse i fjor, deltar i NM i kokkekunst også i år.

Flere av finalistene har bakgrunn fra det forrige juniorkokkelandslaget. På grunn av VM i Luxembourg i november, er ingen av dagens deltakere på kokkelandslagene representert i årets NM.

Mange garvede deltakere

Men deltakerlisten er likevel bred og god. Foruten nevnte Pettersen, som har vunnet NM tidligere (2011), som også vant nordisk mesterskap året etter, samt Årets Sjømatkokk i 2013 og Linie Award i 2014, har flere av deltakerne tidligere erfaring fra NM i kokkekunst og andre konkurranser.

Det er dessuten flere av deltakerne som har vunnet andre konkurranser, som Are Nordvedt (vant Årets Grønne Kokk i februar i år) og Kåre André Hjartholm (vant Årets Sjømatkokk i 2012).

Christian A. Pettersen er blant de heteste favorittene i NM i kokkekunst 2014. (Foto: Morten Holt)

En av de to kvinnelige deltakerne i årets finale, Reneé B. Fagerhøi, tok for øvrig bronse i fjor – bak vinneren Fredrik Log og sølvmedaljevinner Øyvind Bøe Dalelv.

Les om Fredrik Logs seier i 2013 her

Årets deltakere

Dette er deltakerne i NM i kokkekunst 2014:

Marius Dragsten Kjelsrud (Restaurant Bagatelle, Oslo)

Christian André Pettersen (Spiseriet i Konserthuset, Stavanger)

Reneé B. Fagerhøi (Kalas og Kanasta, Trondheim)

Odd Ivar Haglund (Brasserie Fengselet, Hønefoss)

Are Nordtvedt (Restaurant Onda, Oslo)

Kristin Skogen (To Rom og Kjøkken, Trondheim)

Richard Eide Sundal (Quality Hotel Expo, Oslo)

Alexander A. Olsen (Kulinarisk Akademi, Oslo)

Kåre André Hjartholm (Brygga 11 Geir Skeie, Stord)

Raymond Grimstad (Søtt og Salt, Bergen)

Andreas Wold (Restaurant Feinschmecker, Oslo)

Sivert Hasund (Kulinarisk Akademi, Oslo)

Les mer om hver enkelt deltaker på NKL.no

NM-oppgaven 2014

Dette var oppgaven for NM i kokkekunst 2014:

Forrett

Hovedråvare: Skal bestå av minst 60 prosent brosme.

Sjøkreps og St. Kristina skinke fra Gilde.

Samt en av følgende grønnsaker: Romanesco eller rødbet.

Hovedrett

Hovedråvare: Skal bestå av minst 60 prosent Gilde Edelgrisribbe fra Innherred.

I tillegg skal det være ett Tine-produkt som del av retten.

Samt en av følgende grønnsaker: Rød «Grønnkål», aspargesbønner og hvit nepe med gress.

Dessert

Hovedråvare: Norske plommer og Valrhona Dulcey sjokolade.

25. gang

Det er Trondheim Kokkenes Mesterlaug som på vegne av Norges Kokkemesteres Landsforening inviterer til det 25. Norgesmesterskapet i Kokkekunst. Det hele arrangeres i Trondheim Spektrum i forbindelse med Meny 2014 tirsdag 23. og onsdag 24. september.

Også NM for servitører arrangeres parallelt med NM i kokkekunst, men vi har foreløpig ingen opplysninger om denne konkurransen.

Vinneren av NM i kokkekunst får også Kongepokalen, og skal representere Norge i «Nordic Chef of The Year» i 2015.

Her er alle vinnerne i NM i kokkekunst

Siden NM ble arrangert før første gang i 1990, er det flere vinnere vi kjenner godt til i dag.

1990: Bent Stiansen

1991: Odd Ivar Solvold

1992: Palle Jørgensen

1993: Odd Ivar Solvold

1994: Odd Ivar Solvold

1995: Trond Moi

1996: Trond Moi

1997: Trond Moi

1998: Beathe Hals

1999: Tommy Østhagen

2000: Erling Sundal

2001: Ole Erik Løkken

2002: Roger Malmin

2003: Geir Skeie

2004: Bjørn Cameron Alexander

2005: Erling Sundal

2006: Gunnar Hvarnes

2007: Gunnar Hvarnes

2008: Alexander Østli Berg

2009: Halvar Ellingsen

2010: Ørjan Johannessen

2011: Christian André Pettersen

2012: Thomas Johansen Borgan

2013: Fredrik Log

2014: ?

"
Powered by Labrador CMS