Årets sjømatkokk illustrasjonsbilde

En av disse blir Årets Sjømatkokk 2014

Odd Ivar Jørgensen, Sondre Bruvik Ellingstad, Jan-Erik Hauge eller Bjørnar Vangen Bakklund blir Årets Sjømatkokk 2014. Konkurransen arrangeres i forbindelse med Bergen Matfestival lørdag 6. september.

Publisert

Lørdag 6. september arrangeres Årets Sjømatkokk 2014. (Foto: Arrangøren)

Årets Sjømatkokk er en nasjonal kokkekonkurranse, som i år arrangeres for 12. gang.

Konkurransen er viktig for å øke interessen for og bruken av sjømat. Konkurransen gjennomføres lørdag 6. septemberunder Bergen Matfestival ved Norsk Sjømatsenter sine lokaler i 2.etg av Mathallen på Fisketorget i Bergen.

Årets finalister

Odd Ivar Jørgensen fra Rica Nidelven Hotel er en av finalistene i Årets Sjømatkokk 2014. (Foto: Morten Holt)

«Her får du se dyktige kokker fra hele Norge leke seg med sin kreativitet med noe av Norges og kanskje verdens beste råvarer. Vi har i år fått et godt antall søknader på konkurransen, et dommerpanel har stått for valget av årets finalister», heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Dette er kokkene som er plukket ut til finalen:

Odd Ivar Jørgensen- Rica Nidelven Hotell, Trondheim

Sondre Bruvik Ellingstad – Lucullus (Neptun Restauranter), Bergen

Jan-Erik Hauge – Tango Bar og Kjøkken, Stavanger

Bjørnar Vangen Bakklund – Bryggerikaia, Bodø

I fjor var det Christian A. Pettersen fra Spiseriet i Stavanger som vant konkurransen. Les mer om Pettersens seier her.

Oppgave og råvarer

Deltagerne skal lage tre ulike sjømatretter; to som fingermat og en hovedrett. Hovedretten skal bestå av 60 prosent lange og lages i seks porsjoner.

Råvarene til fingermatrettene blir først kjent 30 minutter før konkurransestart i form av en «overraskelseskurv» (mystery basket), og de må da planlegge sine to fingermatretter som skal lages til 12 personer som også noen i publikum vil få muligheten til å smake.

Konkurranseinformasjon

Konkurransen starter klokka 09.00 på morgenen, og åpen for publikum et kvarter senere.

Konkurransetiden er tre timer før første rett leveres. Rettene leveres så med fem minutters mellomrom.

Premieutdeling vil bli ca. klokka 14.30.

Du kan lese mer om konkurransen på Facebook.com/Sjomatkokken

"
Powered by Labrador CMS