Jesper Høst World Class

Høst til den globale finalen i World Class

Jesper Høst fra No.19 i Oslo var aller best av de norske i den nordiske finalen av World Class, og er dermed kvalifisert til å representere Norge «VM» for bartendere, World Class Global Finals. Finalen arrangeres i juli på et tog, som starter i Skottland, og som skal ha endestasjon i London.

Publisert

Jesper Høst i aksjon.

Jesper Høst fra baren No.19 kan nå skryte på seg å være Norges beste bartender for tiden.

Sammen med svenske Rikard Enell fra Taverna Brillo og danske Hardeep Rehal fra baren 1105, har han også sikret seg en plass i Diageo World Class Global Final (også kjent som det uoffisielle verdensmesterskapet i bartending), som holdes i Storbritannia i juli.

Jesper Høst er klar for den globale finalen av World Class.

Hardeep Rehal vant den siste av alle konkurransene, og kan nå også smykke seg med tittelen Nordens beste bartender. Totalt 26 bartendere fra Norge, Danmark og Sverige deltok i finalen.

I gang med forberedelsene

Jesper Høst gleder seg over seieren, og har allerede satt i gang med forberedelsene til den globale finalen i juli.

– Dette har vært en fantastisk opplevelse, og jeg er så stolt over å representere Norge i den globale finalen. Jeg har lært mye i løpet av konkurransen, og det er flott å se hvordan den skandinaviske cocktail-scenen blomstrer. Mine forberedelser vil begynne med en gang, og jeg har samlet mange gode kolleger for å trene til den globale finalen, sier Jesper Høst.

Neste stopp London

Mens fjorårets globale finale fant sted på et cruiseskip i Middelhavet, går i år 50 bartendere fra hele verden om bord på et tog i Skottland med endestasjon i London. Over fire dager skal deltakerne demonstrere sitt talent og sine ferdigheter i å lage velsmakende, oppfinnsomme og ikke minst dekorative cocktails som fungerer som inspirasjon for bransjen, og illustrerer hvor trendene innen bartending går.

Under den globale finalen har alle med en interesse for cocktails, muligheten til å oppleve masterclasses, temakvelder og selv teste de utfordringene som profesjonelle bartendere står overfor. For første gang i konkurransens seks år lange historie vil finalen i London være åpen for publikum.

Cocktailene som tok hjem gullet

Det var disse cocktailene som avgjorde mesterskapet for den norske deltakeren, og sikret han plass i VM i Storbritannia.

Jimador Punch

Utfordring: Glamour Punch Challenge

Ingredienser: (10 personer)

45 cl Don Julio Blanco

10 cl Genepy (malurtlikør)

30 cl rosa grapefruit juice

20 cl grønn te

10 cl eukalyptussirup

Fremgangsmåte: Lag din egen grapefruktsoda ved å tilsette grapefruktjuice, grønn te og eukalyptussirup i en sodastreamer og karboner. Bland Don Julio Blanco, genepy og grapefruktsoda over is i en punchbolle og pynt med eukalyptus. Punchen er inspirert av jimadorene som høster agavehjertene ute i solen dag ut og dag inn. Jimador Punch er den ultimate tørsteslukkeren etter en lang og fysisk arbeidsdag hvor grønn te, eukalyptus, genepy og den nydelig krydrete. Don Julio Blance virker fantastisk avkjølende og stimulerende.

Into the Wild Martini

Utfordring: Ultimate Martini Challenge

Ingredienser:

6 cl Tanqueray Ten

1,5 cl Manzanilla Sherry, infusert med granskudd, koriander, grapefrukt,

lime og appelsin

Fremgangsmåte: Rør alle ingredienser over is og server i en tradisjonell turkopp av tre. Garnér med friske granskudd på en cocktailpinne Denne drinken er inspirert av norsk natur. En aromatizer spredte lukten av skog i hele rommet og drinken er "rørt" i en gammel kaffekjele. Smaksprofilen er basert på sitrus- og krydderblandingen som er unik for Tanqueray Ten, og fremstår ren og klar som en fjellbekk i glasset. Servert på en seng av granskudd

Deltakerne

Her er deltakerne som var med i den nordiske finalen i vilkårlig rekkefølge.

Norge

Fridtjof Jahnsen, No.19 & Bar Boca

Elise Olsen, To rom og kjøkken

Jørgen Dons, Raus

Jesper Høst, No.19

Christian Kruse, Bristol bar

Jolanta Malczewska, Holmen Bar

Danmark

Bastian Leander Andersen, St. Pauls Apothek

Toke Christensen, Lidkoeb

Jannick Gram, Balthazar

Anders Henze-Pedersen, Madam Chu’s

Jonas B. Andersen, Strøm

René Hedeland Larsen, Ruby

Stefano Censi, d'Angleterre

Kasper Riewe Henriksen, Duck and Cover

Hardeep Rehal, 1105

Nikolaj Brøndsted, Mash

Sverige

Karl-Martin Edin, Rex Bar

Jens Dahlberg, Nosh & Chow

George Kaponis, AG

Daniel Westman, Farang

Daniel Konradsson, Invito

Joakim Olsson, Avalon

Joakim Liljekvist, Farang

Rikard Enell, Taverna Brillo

Verona Neves, Moosehead

Christoffer Johansson, Avalon

Dommerpanelet

Eric Lorincz, WC Global Bartender of the year 2010, Savoy Hotel London

Alex Kratena, Head Bartender Artesian Bar London

Marian Beke, Nightjar Bar London

Monica Berg, 2013 WC-finalist Norge

Hasse Bank Johanssen, 2013 WC-finalist Danmark

Mathin Lundgren, Indiscreet, Sverige

Diageo World Class

Diageo World Class er verdens største og mest prestisjefylte bartenderkonkurranse. 15 000 bartendere fra 50 land så langt har vært med i konkurransen, som har eksistert i seks år. I konkurransen får bartendere vist sine mixologi-ferdigheter, og underveis skape eksepsjonelle drikkeopplevelser og være med på å ta bartenderyrket til nye høyder. Diageo World Class gir også bartendere veiledning og opplæring gjennom partnerskap med noen av bransjens mest erfarne personer, og vinneren går rett til topps i den internasjonale eliteserien. Bartenderne konkurrerer i en rekke utfordringer som tar utgangspunkt i Diageo sin portefølje av reserve-brands: Ketel One, Ciroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts og Johnnie Walker Gold Label, Johnnie Walker blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS