Linie Award kandidater

Kan bli Norges Linie Award-kandidat

Christopher Christiansen, Håkon Bøe Hitland eller Frederic Klev skal representere Norge i Linie Award 2015 i Stockholm, som arrangeres 10. juni. Hvem av de tre som får æren, avgjøres neste uke. Sondre Kasin fra Kongsberg, som til daglig jobber på Morgenstierne, blir den norske deltakeren i bartenderkonkurransen av Linie Award.

Publisert

Christopher Christiansen kan bli Norges Linie Award-kandidat.

Tre unge norske kokketalenter ikjemper om muligheten til å representere Norge under årets Linie Award i Stockholm.

Talentkonkurransen Linie Award arrangeres onsdag 10. juni på Stockholms Stadshus. Da samles store deler av Nordens mat- og drikkebransje for å se de unge finalistene konkurrere i to kategorier, drink- og matlaging.

Les også: Også Tyskland med i Linie Award (publisert april 2015)

Alltid interesse for mat

Deltakerne er håndplukkede talenter mellom 20 og 26 år.

En av dem er Christopher Christiansen, en 22-åring fra Kopervik som skygget bestefaren på kjøkkenet i barndommen, og som fileterte fisk da jevnaldrende spilte TV-spill.

– Bare 15 år gammel begynte mormor og jeg å lage en kokebok for de mange familieoppskriftene vi hadde. Vi ønsket å dokumentere oppskrifter som har gått gjennom generasjoner, og fikk faktisk skrevet ned over 30 av dem, minnes Christopher Christiansen.

"

Håkon Bøe Hitland kan bli Norges Linie Award-kandidat.

Til daglig jobber han som kokk hos Kulinarisk Akademi i Oslo. Og som så mange andre drømmer han om Bocuse d'Or – det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst som arrangeres annet hvert år i Lyon.

Gikk i lære hos Odd Ivar Solvold

Christiansen har gått i lære hos Odd Ivar Solvold, som selv har bronse i Bocuse d'Or i 1999. I tillegg har Solvold vært coach for tre norske vinnere av Bocuse d'Or, Charles Tjessem (2003), Geir Skeie (2009) og Ørjan Johannessen (i januar 2015).

Som Christiansen, har også Håkon Bøe Hitland, gått i lære hos mesterkokk Solvold. I dag jobber han på Palace Grill ved Solli Plass i Oslo. Han har også funnet veien til kokkeyrket gjennom gode smaksopplevelser fra barndommen, og da spesielt norsk husmannskost.

– Vi laget alltid hjemmelaget mat, og jeg var alltid på kjøkkenet. Ellers så er jeg jo fra saftbygda Sogndal, noe som preget oppveksten, sier Bøe Hitland.

Fra Credo

Frederic Klev kan bli Norges Linie Award-kandidat.

Den siste av de tre kandidatene er soussjef hos Credo Restaurant & Bistro i Trondheim, Frederic Klev. Han har tidligere vunnet kokkekonkurransene «Årets Villmarkskokk» og «Sørlandscupen», og har også bakgrunn fra anerkjente Fauna i Oslo.

I motsetning til de to andre kandidatene, sto det ikke skrevet i stjernene at han ville bli kokk.

Interessen har vokst gradvis, men det var ikke sånn at jeg visste hva jeg skulle bli allerede i barndommen. Jeg har en onkel som var veldig flink til å lage mat, og det er klart at han var en inspirasjonskilde for meg. Jeg husker godt alle fisketurene vi dro på sammen da jeg var yngre, kommenterer Frederic Klev.

Avgjøres til uka

Allerede i neste uke er det klart hvem av de tre kandidatene som skal representere Norge i finalen i Stockholm, og forhåpentligvis følge i fotsporene til Christian André Pettersen, bodøværingen som vant Linie Award i 2014, og som er et av jurymedlemmene under årets arrangement.

Norsk drinkfinalist klar

Bartenderen Sondre Kasin er Norges deltaker i bartenderkonkurransen av Linie Award 2015.

Tidligere denne uken ble det avholdt en lukket semifinale på The Thief i Oslo for å avgjøre hvem som skal konkurrere i bartenderkategorien i Linie Award. Juryens valg ble Sondre Kasin fra Kongsberg, som til daglig jobber på Morgenstierne, en bar i Waldemar Thranes gate i Oslo som er spesielt kjent for sine gode drinker.

Kasin vil konkurrere mot fire andre bartender-talenter i Stockholm henholdsvis fra Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.

Norske jurymedlemmer

I juryen er Norge representert ved Bjørn Svensson – den oslobaserte svenske mesterkokken og eier av restaurant Fauna – én av fire Michelin-restauranter i Oslo. I juryen for bartender-konkurransen sitter den tidligere Linie Award-vinneren fra 2011, eier av Fuglen, en av Norges beste cocktailbarer i Oslo, Halvor Digernes. I 2013 åpnet han også suksessbaren Fuglen i Tokyo, Japan.

Av Michelin-kokker i årets jury er; juryleder Jacob Holmström fra Gastrologic i Stockholm, Bjørn Svensson fra Fauna i Oslo, Jonathan K. Berntsen fra Clou i København, Filip Langhoff fra Ask i Helsinki og Thomas Kammeier fra Hugos i Berlin. I tillegg til en Michelin-kokk fra hvert land, vil også fjorårets vinner fra Norge, Christian Andre Pettersen fra Spiseriet i Stavanger og Halvor Heuch fra Arcus Norge sitte i juryen.

I juryen for bartenderkonkurransen sitter juryleder Ludde Grenmo fra Bar Tijo i Stockholm, Halvor Digernes fra Fuglen i Oslo, Kasper Riewe Henriksen fra Duck and Cover i København, Pekka Vâlitalo fra Son of a punch i Helsinki og Uwe Christiansen fra Christiansens i Hamburg. I tillegg til disse annerkjente bartenderende vil også fjorårets vinner fra Sverige Oscar K.J. Johannessen fra Corner Club i Stockholm og Ivan Abrahamsen fra Arcus Norge sitte i juryen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS