ÅretsUngeHotelier 2012 KjetilEngum

Kjetil Engum er Årets Unge Hotelier

Hotelldirektøren på Rica Victoria Hotel i Lillehammer og Rica Hotel Hamar, Kjetil Engum, er kåret til Årets Unge Hotelier 2012. En fagjury bestående av flere toppledere innen norsk reiseliv kårer vinneren, og prisen deles ut av HSMAI til personen de anser som landets mest talentfulle og ambisiøse unge hotelleder.

Publisert

Fra venstre HR-direktør i Rica Hotels, Sidsel Haavardtun, Årets Unge Hotelier og adm.dir Rica Victoria Hotel og Rica Hotel Hamar, Kjetil Engum, og konsernsjef i Rica Hotels, Fredrik Utheim.

– Kjetil Engum er ”hel ved”. Han byr på seg selv og er 100 prosent til stede i enhver anledning, sier en stolt HR-direktør i Rica Hotels, Sidsel Haavardtun om Årets Unge Hotelier. Haavardtun beskriver dessuten Engum som tillitsvekkende, ærlig og lojal med en stor arbeidskapasitet.

Ung og ambisiøs leder

33-åringen har siden 2008 vært hotelldirektør på Rica Victoria Hotel i Lillehammer. I 2011 ble Engum administrerende direktør for både Rica Victoria Hotel og Rica Hotel Hamar. Juryen begrunner sitt valg blant annet med hvordan Engum har klart å gjennomføre vellykkede, omfattende prosesser ved begge hotellene med gode resultater, til tross for at de begge opererer i et tøft marked.

Med også Rica Hotel Hamar som ansvarsområde fra 2011 igangsatte Engum betydelige omstruktureringer ved hotellet, samt at han har ledet en total og vellykket oppgradering av den tradisjonsrike bedriften. Rica Hotel Hamar ble senest tidligere i år kåret til å ha Hedmarks beste frokost.

En anerkjennelse

– Dette er ikke kun en anerkjennelse til meg, men til alle mine fantastiske kollegaer på Hamar og i Lillehammer og dessuten til hele regionen, sier Engum.

Den unge hotelieren klarer ikke å legge skjul på stoltheten og gleden han føler av å bli nominert og attpåtil vinne den prestisjetunge kåringen.

Elsker å gi tilbakemeldinger

Engum sin filosofi som leder er at gjester trives der medarbeidere trives. Med menneskelighet, engasjement, tydelige kvalitetskrav og utvikling av Rica Hotels’ motto «Det Gode Vertskapet», har Engum oppnådd et betydelig kvalitetsløft og et godt arbeidsmiljø ved begge hotellene han har ansvaret for.

– Vi mennesker elsker å få tilbakemeldinger på den jobben vi gjør. Jeg forsøker derfor å være en synlig leder og være flink til å gi tydelig respons, sier Engum.

– I tillegg så er det jo også veldig gøy å gi tilbakemeldinger til så dyktige kollegaer som jeg har gleden av å jobbe med, skyter Engum inn nærmest på innpust. Det er tydelig at han brenner for temaet.

Tenker på omgivelsene

Engum er en dedikert hotelldirektør som trives best med mange baller i lufta. 33-åringen, som opprinnelig er fra Tromsø, har blant annet feiret jul alene i Lillehammer tre år på rad for å bygge en posisjon som et julehotell.

Da Rica Victoria Hotel høsten 2010 ble Lillehammers første svanemerkede hotell, tok den unge direktøren hotellets miljøsatsing på alvor og kjøpte el-bil.

Engum har dessuten et stort engasjement også utenfor egen bedrift. Blant annet har han vært primus motor for et barneløp i Lillehammers gater tre år på rad hvor inntektene har gått til barneavdelingen ved Sykehuset Innlandet.

Det var under HSMAI-dagen tirsdag 9. oktober at Kjetil Engum gikk til topps i kåringen som samler mange av bransjens dyktigste unge ledere. HSMAI er reiselivsbransjens egen organisasjon og samler bransjefolk på tvers av norske reiselivsbedrifter.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS