Deaf Chef vinnerpar Eslami Dahl

Kokkeseier i Deaf Chef åpner nye dører

Døve Christine Dahl fra Arendal, som er dessertkokk hos Smak i Sandefjord, vant Deaf Chef i København, der hun ble assistert av Ramin Eslami fra Skoppum, tidligere soussjef på samme sted, men nå kjøkkensjef på Karljohansvern i Horten.

Publisert

Ramin Eslami og Christine Dahl (i midten) sikret norsk gull i Deaf Chef i november. (Foto: Privat)

– Dette åpner mange dører for oss begge. For døve er det veldig vanskelig å få fast ansettelse på et kjøkken, og det er ikke mange som får en slik sjanse som Christina. Selv vil jeg ikke nøle med å ansette henne eller en annen døv kokk med like gode kvalifikasjoner, hvis jeg får sjansen til det, sier Eslami til Gjengangeren.no.

Helnordisk pall – igjen

"

Ramin Eslami (til venstre) og Christine Dahl med vinnerpremien i Deaf Chef. (Foto: Privat)

Konkurransen fant sted i København i november, og ble arrangert av Allehånde Køkken i samarbeid med Hotel- og Restaurantskolen i København.

Foruten Norge, hadde Sverige, Danmark, England, USA, Canada og Frankrike lag med i den første internasjonale kokkekonkurransen for hørselshemmede kokker.

Norge gikk som nevnt seirende ut av konkurransen. Danmark ble nummer to, mens Sverige tok tredjeplassen. En ny helnordisk pall, som det var i Bocuse d’Or Europe tidligere i år.

Kommuniserer godt

"

Vinnerkokken i Deaf Chef, Christine Dahl og coach og commis Ramin Eslami kommuniserer godt. (Foto: Privat)

Ramin Eslami (32), som til daglig arbeider som kjøkkensjef ved Horten Industripark på Karljohansvern (ISS Aker), er selv hørende, men ble bedt om å assistere sin døve kollega Christine Dahl.

– Hun er dessertkokk på Smak, der jeg tidligere arbeidet som soussjef. Vi kjenner hverandre godt, og har opparbeidet en god måte å kommunisere på, sier Eslami.

Saken fortsetter under bildet

Ramin Eslami. (Foto: Privat)

I konkurransen må hoved kokken være døv, men siden Christine tidligere ikke har deltatt i noe konkurranse, så hjalp jeg henne en del med menyen. Jeg har tidligere coachet lærlingene to ganger til NM, og har litt bakgrunn i konkurransesammenheng, sier Eslami.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Dette var seiersmenyen

"

Foto: Privat

* Dampet torsk (62 grader), krabbekakker, sprøstekt kalvebrissel, gulrot, selleri og sitron-hollandaise på spuma.

* Stekt andebryst og andeconfit, gresskarkrem, bakt rødbeter, potet terrin og appelsin sjy

* Terte med hvit sjokoladechiboust, sitronkrem, sylta kvede, hvit sjokoladejord, kvedeskum og tindevedsorbet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS