Monica Berg Absolute Invite 2

Monica Berg vant Absolut Invite igjen

Hun gjorde akkurat det samme som i fjor, Monica Berg vant en av Norges mest anerkjente bartenderkonkurranser; Absolut Invite. Monica, som for tiden jobber som barsjef på Aqua Vitae i Oslo, sa etter konkurransen: – Dette er helt fantastisk. Jeg sa det i fjor og jeg sier det igjen: Jeg er kjempeoverrasket.

Publisert

De tre beste i den norske finalen av Absolute Invite 2013, fra venstre Jesper Høst, Monica Berg og Gunnar Zahl.

Jesper Høst fra No.19 i Oslo kom på andre plass, 2,5 poeng bak Monica Berg, mens Gunnar Zahl fra Timbuktu i Stavanger kom på tredjeplass, 3,3 poeng bak vinneren.

Konkurransen ble arrangert på Nivou i Oslo.

10 av landets beste bartendere ble spesielt invitert til å delta, og de tre beste er kvalifisert for den internasjonale finalen i Stockholm fra 1. til 3. mars. Der kan dessverre ikke Gunnar Zahl delta, og dermed blir Alexandre Ruas fra Hotel Bristol, som ble nummer fire i konkurransen, Norges tredje deltaker i Sverige.

Ikke bare miksing

Monica Berg vant Absolute Invite for andre gang på rad.

Det ble konkurrert i tre kategorier; kreative drinkmiksing, sensorisk analyse samt en kunnskapsdel. Bartenderne ble valgt ut basert på deres rykte i bransjen, tidligere meritter i lignende konkurranser, deres kreative og eksperimentelle natur og den lidenskapen de har vist for sitt yrke.

Dommer Patrik Eriksson kommenterte etter konkurransen:

– Dette er en bartenderkonkurranse hvor deltakerne virkelig må ha egenskaper utover det å kun blande drinker. De er nødt til å ha en reel teoretisk kunnskap om brennevin og drinkmiksing. Kvalitetssnivået vi så i dag blant topp fem, var svært høyt.

Juryen

Juryen besto av følgende personer

Silje Takle: Aktiv i konkurranser siden 2001. Vunnet blant annet Absolut Scandinavia i 2009 (forgjenger til Absolute Invite). Tidligere barsjef på bl.a HallToll og Etoile. Jobber i dag i Pernod Ricard Norway.

Jan Vardøen: Eieren av steder som bl.a. Bar Boca, Aku Aku, Nighthawk Diner og Villa Paradiso, og forfatter av bøkene "Bar Boka" og "Tøffe drinker".

Patrik Eriksson: Kjent for å være Norges raskeste bartender og har blant annet VM-tittel fra 2001, Beefeater. Driver nå Liquid Engineers.

Monicas vinneroppskrifter

Creative cocktail 1: Final Taboo

Inspirert av: tatovering.

5,5 cl Absolut Elyx

1,5 cl Bianco Vermouth infusert med olivenolje

Fremgangsmåte: Zest skallet fra en Meyer Sitron over drinken. Røres på is, siles over i et avkjølt cocktailglass. Garneres med tørket fersken og pimento-lær som festes med en Elyx kobber ring.

Creative cocktail 2: Pursuit of Happiness

Inspirert av: Skulptering, både tradisjonell og aromaskulptering.

4,5 cl Absolut Elyx

1,5 cl Amontillado Sherry

2,0 cl saft fra en Meyer Sitron

1,0 cl Rik sukkerlake

1 dash Mozart Chocolate Bitters

3 dråper sesamolje

Fremgangsmåte: Shakes med is, siles over i en venusvase (blomst) - eventuelt cocktailglass.

Powered by Labrador CMS