Bjørn Tore Furset

NHO Reiselivs hederspris til Furset

Restaurantgründer Bjørn Tore Furset, som står bak Fursetgruppen, ble tirsdag tildelt NHO Reiselivs hederspris for 2014.– Dette er veldig hyggelig. Vi er også veldig ydmyke med tanke på de tidligere prisvinnerne og de mange dyktige reiselivsaktørene der ute, sier Bjørn Tore Furset.

Publisert

Kokk og restauranteier Bjørn Tore Furset på Ekebergrestauranten, en av Fursetgruppens åtte restauranter i Oslo. (Foto: Fursetgruppen)

Tidligere vinnere av NHO Reiselivs hederspris er hotelldirektør Terje Hansen i Brakanes Hotel Group, mesterkokk Bent Stiansen, hotellgründer Olav Thon, Sundvolden Hotell og Utvika Camping.

Fra kokk til restaurantsjef

I 1996 gikk Bjørn Tore Furset fra å jobbe som kokk på Lofoten Fiskerestaurant til å bli restaurantsjef. Året etter kjøpte han restauranten sammen med sin far. Siden har Furset, som er født på Stranda i Møre og Romsdal, blitt eier av i alt åtte restauranter i Oslo som nå er samlet i Fursetgruppen.

Bjørn Tore Furset kjøpte Lofoten Fiskerestaurant sammen med sin far i 2997. Det var starten på et restauranteventyr i hovedstaden. (Foto: Morten Holt)

En dyktig og nytenkende bedriftsleder

Furset mottok prisen, et diplom og et litografi av Jan Brænde, under NHO Reiselivs årskonferanse i Bergen.

«Årets kandidat har markert seg som en dyktig og nytenkende bedriftsleder. Han er kjent for sitt brennende engasjement for mat og restaurantliv, og er opptatt av å utvikle unike konsepter der kvalitet står i høysetet og der god mat og vin inngår i en totalopplevelse», heter det i juryens begrunnelse.

Tar vare på unge talenter

«Som administrativ leder for åtte forskjellige spisesteder har han gjennom sin ledelse vært opptatt av at menneskene som jobber på de respektive stedene, får lov til å utfolde seg kreativt. Han har utmerket seg i arbeidet med å ta vare på unge talenter og ta et spesielt ansvar for at næringen skal få kvalifisert arbeidskraft ved alltid å stille opp som lærebedrift», skriver juryen videre.

– På restauranteneverdiskapingen skjer

Prisvinneren selv sier Fursetgruppen har jobbet hardt med å utvikle gode restaurantkonsepter og totalopplevelser.

– Vi har også laget en god struktur på hovedkontoret, som fungerer som et støtteapparat innen økonomi, ledelse, organisasjon og salg og marked. Da får restaurantene og lederne ha fokus på de viktige operative og kreative oppgavene. For det er på restaurantene verdiskapingen skjer, sier Furset, som også har skrevet bøkene «I godt selskap» og «Hygiene i praksis for kokker og servitører».

Juryen

Juryen bak hedersprisen består av president Ole Warberg og administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv og administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS