CarolinaBodin

Nordens første kvinnelige ølsommelier

Carolina Bodin, som arbeider som Area Sales Manager for vin- og brennevinsimportørene Strøm og Bibendum, og i tillegg er ansvarlig for ølporteføljen til Strøm, er Nordens første kvinnelige Beer Sommelier. Hun har studert på Institute of Brewing & Distilling i London. 11.desember gjennomførte hun eksamen og besto med glans.

Publisert

Carolina Bodin, Nordens første Beer Sommelier.

– Det har vært utrolig spennende og lærerikt å gå denne utdannelsen, og jeg er stolt over å kunne kalle meg Beer Sommelier, sier Carolina Bodin.

Strøm og Bibendum

Bodin har siden 2008 jobbet i Strøm og de siste to årene også for Bibendum. Hun har tidligere arbeidet i restaurantbransjen både i Norge og utlandet og gjennomførte i 2010 Norsk Sommelier Utdanning.

I 2013 vil hun også være foreleser ved Norsk Sommelier Utdannelse.

The Beer Academy

Studiene har foregått i London på anerkjente The Beer Academy. Bodin jobber til daglig som Area Sales Manager for vin- og brennevinsimportørene Strøm og Bibendum, og er i tillegg ansvarlig for ølporteføljen til Strøm.

Strøm har siden våren 2012 startet i det små med import av øl i tillegg til vin og brennevin og jobber i dag med de to ølprodusentene Gotlands Bryggeri fra Visby i Sverige og det danske mikrobryggeriet Coisbo. Begge fokuserer på kvalitet og lager spennende øl for ølentusiater som er ute etter noe litt unikt og spesielt.

Utvikler ølporteføljen

– Vi var heldige og fikk inn to øltyper fra Gotlands Bryggeri som partikjøp i Vinmonopolet; Visby Weissbeer og Red October og jobber nå videre med å utvikle vår ølportefølje. Coisbo har fått en fantastisk mottakelse i det norske markedet og deres Christmas Ale var utsolgt allerede to uker før jul, forteller Carolina Bodin.

Fra første kvartal 2013 vil også Demory Paris være å finne i Strøms portefølje.

Stolt direktør

– Vi er utrolig stolte av å ha Nordens eneste kvinnelige Beer Sommelier på laget, og det er ikke tvil om at dette lover godt for mye god øl i porteføljen vår i tiden fremover! uttaler Pål-Helge Kraknes, administrerende direktør i Strøm og Bibendum.

Vil du vite mer om Carolinas utdanning på Institute of Brewing & Distilling: Les mer her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS