Elio Corsi Pizza Crudo

Norsk bronse i pizza-VM

Elio Corsi (39), som til daglig arbeider på Pizza Crudo Paleet i Oslo, sikret nylig bronsemedalje i VM i pizza (World Pizza Championship) i Parma i Italia. Pizzaen som Corsi sikret tredjeplassen med er nå selvfølgelig å få på Pizza Crudo, der han er pizzaioli. Corsi vant tidligere i år også EM i Berlin i Tyskland.

Publisert

Elio Corsi (39) på Pizza Crudo Paleet i Oslo sikret bronse i pizza-VM til Fursetgruppen og Norge.

Bronseprizzaen består av bøffelmozzarella, crême-fraice med shitakesopp, oksecarpaccio, peccorinoost og sort trøffel.

«Corsi starter å jobbe som «læregutt» i pizzeriaen til sin søster som 14 åring. Det skal sies at han de første månedene bare fikk observere og vaske, men etter hvert gikk han over til å lage deig, så læringsprosessen var lang. Men i dag har han 25 års erfaring som pizzaiolo», heter det i en pressemelding fra Fursetgruppen.

Verdens største pizzaevent

World Pizza Championship ble i år arrangert for 24. gang, og regnes som verdens viktigste og mest kjente pizzaevent, med mer enn 615 deltagere fra 34 nasjoner fra alle kontinenter og tusener av tilskuere.

I Palacassa kongressenter, Parma, ble Italias mest kjente «rett» midtpunkter over tre dager.

Bronsepizzaen til Corsi.

Her er de nyeste trendene, nyhetene i pizzaverdenen representert, fra allergivenlige til gourmetpizzaer og selvfølgelig den tradisjonelle napoletanske.

Les også: Elio Corsi ble Nasjonal Pizzamester på Smak 2014 (publisert februar 2014)

Klassisk pizza

Konkurransen består av 12 kategorier. Elio Corsi og Antonio Guarniera deltok i de to viktigste kategoriene: Corsi i «klassisk pizza», Guarniera i «Napoletansk pizza».

Guarniera kom blant de 20 første i sin kategori, som er regnet for å være den vanskeligste. Corsi ble nr 3 i kategorien «klassisk pizza», som er den viktigste og med flest deltakere.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS