Kenneth Hamnes Arcus-Gruppen

Ny konsernsjef i Arcus-Gruppen

Kenneth Hamnes (45) er ny administrerende direktør og konsernsjef i Arcus-Gruppen, en av Nordens ledende vin- og spritleverandører. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for Maarud. Det forventes at han tiltrer stillingen høsten 2015. Hamnes tar over stillingen etter Otto Drakenberg, som forlater Arcus-Gruppen etter fire år ved lederroret.

Publisert

Kenneth Hamnes blir ny konsernsjef i Arcus-Gruppen. (Foto: LinkedIn)

45-årige Hamnes har de siste seks årene ledet Maarud, der han har vært å lede selskapet til sterk vekst og god lønnsomhet. Tidligere har han hatt ledende stillinger i Orkla-konsernet og Boston Consulting Group.

Ledende nordisk aktør

Fra ArcusGruppen ble skilt ut fra Vinmonopolet i 1996, har selskapet vokst fra å være en lokal norsk aktør til å bli en sterk og ledende nordisk aktør. Selskapet har en portefølje med merkevarer som ofte omtales som nasjonalskatter.

Det er Norden som er Arcus-Gruppens hjemmemarked, men det har også betydelig eksport av merkevarer til USA og Tyskland.

ArcusGruppen er 100 % eid av Arcus-Gruppen Holding AS. Hovedeiere i Arcus-Gruppen Holding er det svenske investeringsselskapet Ratos AB (83,5 %) og Hoff SA (9,9 %). Resterende del av aksjene eies av enkeltmedlemmer av konsernledelsen og styret.

Positiv utvikling

– Arcus-Gruppen har utviklet seg veldig positiv retning de siste 10 årene, og gått fra å være en norsk spritprodusent til å bli en av Nordens ledende vin- og spritleverandører. Otto Drakenber har bidratt sterkt til denne utviklingen. Han overlater nå styringen til Kenneth Hamnes, som kommer til å fortsette og sette søkelyset på nordisk ekspansjon, sier administrerende direktør i Ratos AB, Susanna Campbell.

Kjente merkevarer

Arcus-Gruppens nye hovedkontor og fabrikk på Gjelleråsen like nord for Oslo. (Foto: Arcus)

Selskapets mest kjente egne merkevarer er blant annet Aalborg Akvavit, Lysholm Linie Aquavit, Braastad Cognac, Gammel Dansk og Vikingfjord Vodka. I kategorien vin har Arcus både egne varemerker og egen agenturvirksomhet.

Arcus-Gruppen har nytt hovedkontor og fabrikk på Gjelleråsen like nord for Oslo. Selskapet har i dag om lag 450 ansatte, og omsetningen i 2014 var 2339 millioner norske kroner med et resultat på 225 millioner norske kroner.

Les også: Linie Aquavit hedret i USA

Les også: Arcus overtar Aalborg og Gammel Dansk

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS