Roar Funderud DFDS Norgessjef

Ny sjef for DFDS Seaways i Norge

Det danske rederiet DFDS Seaways, som daglig seiler Oslo-København, har fått ny administrerende direktør i Norge, 47 år gamle Roar Funderud fra Bærum.

Publisert

Roar Funderud.

Med seg i kofferten bringer kan kjennskap til Danmark og København, samt et brennende ønske om en stor reiseopplevelse om bord.

Bakgrunn fra blant annet Ringnes

Funderud er bosatt i Bærum og har lang kommersiell og finansiell ledererfaring fra danske internasjonale virksomheter, herunder Toms Gruppen som er Danmarks største konfekturprodusent, Ringnes (Carlsberg Group), SAM Headhunting samt som styremedlem i Flügger A/S.

Funderud er utdannet siviløkonom fra handelshøyskolen BI. Nå gleder han seg til å ta fatt på jobben som DFDS’ nye ansvarlige for Norge.

– København er et reisemål som mange nordmenn stadig trekkes tilbake til. Samtidig ønsker jeg ytterligere å synliggjøre hvilken fin reiseopplevelse vi gir våre passasjerer om bord, uansett om det er privatpersoner eller kurs- og konferansegjester. Vi ønsker å innfri våre kunders forventninger, og aller helst overgå dem. Jeg skal arbeide med og i et team som har vunnet flere kundeservicepriser. Samtidig skal skip oppgraderes betydelig i løpet av det neste halvår med nye konsepter og løsninger – så dette gleder jeg meg til å bli en del av, sier Roar Funderud en pressemelding.

Norskkøbenhavner

Funderud har bodd flere år i København, og er svært glad i byen. Selv om hans hovedbase blir i Oslo må han påregne en del båtreiser til den danske hovedstaden.

– Jeg skulle bo og arbeide i København i to år, det ble til fem. Jeg liker den danske kulturen, som både er jovial, fremoverlent og kontinental på samme tid.

Han ser nå frem til å bli kjent med sine nye kolleger, og få innsikt i den erfaringen og kunnskapen de sitter på.

Tiltrer 1. november

– Jeg har en grunnleggende overbevisning om at mennesker og medarbeidere som vet hvor de skal og hvorfor de skal dit, samt har tillit fra ledelsen til å løse oppgavene sine, yter bedre. Å være tydelig på nettopp disse områdene blir dermed viktig for meg, sier Roar Funderud, som tiltrer stillingen 1. november.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS