Ølkelnerleder Amund P. Arnesen

Ølkelnere med forening

Amund P. Arnesen er første leder i Norsk Ølkelnerforening.

Publisert

Amund P. Arnesen er valgt til første leder i Norsk Ølkelnerforening. (Foto: Georg Mathisen)

De har lært av kollegene som serverer vin.

– Vinkelnerne nyter veldig godt av workshops, konferanser og lignende arrangementer. Vi vil også samle dem som har utdannet seg, så man kan dele og videreutvikle kunnskapen og skape et lignende fellesskap, sier Amund P. Arnesen.

Han er den første i Norge som er akkreditert ølsommelier fra The Institute of Brewing and Distilling i London. Nå har han også tatt ledelsen i nye Norsk Ølkelnerforening.

Øl og ost

Medlemmene er alle som har bestått eksamen på ølkelnerutdanningen til Norsk Vinfagskole.

– Foreløpig er vi veldig i oppstartfasen og planlegger rollen vår. Men så langt har vi sagt at vi skal prøve å få til et par workshops i året, forteller lederen.

Den første blir i løpet av sommeren, med øl og ost. – Vi satser på å lære litt av moroa, finne ut hva som funker og ikke, og leke litt med tilbehør til osten og se på hva det gjør og hvordan det forandrer smaken, sier han.

Turer

Foreningen planlegger turer, også. En tur til for eksempel Drammen eller Grimstad er ikke så vanskelig å få til. Produsentturer er ganske så mye enklere for ølkelnerne enn for vinkelnerne.

– Norsk Ølkelnerforening skal være uavhengig, og ikke ta oppdrag for eksempel fra importører. Men på sikt kan kanskje foreningen klare å generere litt inntekter slik at medlemmene kan nyte større fordeler av å være med, sier Amund P. Arnesen.

Powered by Labrador CMS