Christian Andre Pettersen2

Pettersen fortsetter å imponere

Christian André Pettersen fortsetter å imponere i konkurransekjøkkenet. I helga vant den lovende kokken, opprinnelig fra Bodø og som til daglig er soussjef på Spiseriet på Konserthuset i Stavanger, semifinalen av S.Pellegrino Young Chef 2015.

Publisert

Christian A. Pettersen vinner alle kokkekonkurransene han deltar i. (Arkivfoto: Morten Holt)

Christian A. Pettersen har vunnet det han har stilt opp i av kokkekonkurranser de siste årene, og seiler opp som en meget het Bocuse d’Or-kandidat for Norge de kommende årene.

Han har blant annet vunnet NM i kokkekunst to ganger, Nordisk mesterskap, Linie Award og Årets Masahirokokk, for å nevne noen.

Christian A. Pettersen arbeider til daglig på Spiseriet i Stavanger. (Foto: Morten Holt)

Finale i Milan

Han går nå videre til globale finalen, som arrangeres under Expo Milano 2015 i Italia 25. til 27. juni. Det plukkes nemlig bare ut en eneste kandidat fra de totalt 20 regionene i verden, og Pettersen er nå vinner av region Norden.

Her kan du se andre regionvinnere

Tre unge norske kokker deltok i semifinalen av den globale kokkekonkurransen. Foruten Pettersen, var også Aleksander Aurstad Olsen (Hanami, Oslo) og David Rivas (Gastronomisk Institutt, Stavanger) med i konkurransen i København.

Les også forhåndssaken: Unge norske kokker i global kokkekonkurranse (publisert februar 2015)

Tre norske, tre svenske, tre danske og en finsk kokk var med i semifinalen.

Hellstrøm med videre

" – Dette er en stor mulighet for meg. Jeg er en konkurransekokk, så det å få muligheten til å delta i en stor internasjonal konkurranse med Eyvind Hellstrøm som mentor er uvurderlig. Jeg lever og ånder for dette og har lagt stor vekt på detaljene i min egenkomponerte rett, sier Pettersen.

Christian André Pettersen er klar for finalen av S. Pellegrino Young Chef 2015.

Eyvind Hellstrøm, en av dommerne i den nordiske finalen, er svært imponert over Pettersen. Han blir også med på veien videre til Milano, og skal hjelpe Pettersen med å perfeksjonere retten før den store finalen.

Hellstrøm var én av dem som før helgen uttalte at den nye nordiske Michelin-guiden var skuffende på grunn av for stort fokus på hovedstaden. Han mener at byer som Stavanger, Trondheim og Bergen har blitt snytt for Michelin-stjerner.

Beviser kvalitet

– Stavanger er én av Norges beste restaurantbyer, noe Pettersen her beviser med sin høye kvalitet. Han har skapt en rett som er på høyde med Bocuse d’Or-nivå. Stavanger ble kanskje snytt for en Michelin-stjerne, men som plaster på såret fikk de sin egen nye unge stjernekokk. Det skal bli spennende å følge Christian i tiden som kommer, sier Eyvind Hellstrøm i en pressemelding.

Verdens største talentsøk etter kokker

Konkurransen beskrives ofte som verdens største talentsøk etter unge kokker.

Over 3620 unge kokker fra 191 land verden over meldte på i konkurransen. Nå har tre norske kokker funnet veien til semifinalen for Norden/Skandinavia, der 10 nordiske kokker under 30 år er plukket ut.

Her kan du lese mer om konkurransen (publisert november 2014)

Les også mer på Finedininglovers.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS