Pizza EM paleet

Pizza-europamester fra Pizza Crudo på Paleet

«Sensasjon i finalen av pizza-EM "Giropizza d'Europe": To vinnere med samme poengsum, Elio Corsi og Francesco Giordano deler tittelen», melder restaurantgruppen Fursetgruppen i en pressemelding. Elio Corsi arbeider som Pizza Crudo i Paleet i Oslo

Publisert

Elio Corsi (til høyre) og Francesco Giordano delte tittelen.

Etter suksessen i fjor ble den store finalen av Pizza Championship 2015, med live-publikum, arrangert på INTERNORGA-messen i Hamburg arrangert 16. mars.

Til sammen 32 deltakere var med fra start og kjempet om tittelen Europas beste pizzakokk.

Under de erfarne øyne av Pizza World Champion, Graziano Bertuzzo og juryen, fikk Francesco Giordano og Elio Corsi samme antall poeng, og deler førsteplassen.

Italiener bosatt i Oslo

Italieneren Elio Corsi bor i Oslo, Norge, og overbeviste i konkurransen med en eksotisk blanding av shiitake sopp, hjemmelaget creme fraiche, biff carpaccio, trøfler og pecorino ost.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne bli en av de beste pizzakokkene, men min pizza har overbevist. Jeg er veldig glad, det er første gang jeg vinner en slik konkurranse, sa den 38-åringen Elio etter seieren.

Han delte seieren med 34-årige Francesco Giordano, hvis vinnende pizza var basert på tradisjonelle ingredienser som San Marzano-tomater, bøffel mozzarella, basilikum og olje, og han fullførte sin pizza med en spesialitet fra hjemlandet Brescia: Grana Padano DOP ost, en langsomt modnet ost.

VM i Parma

Nå går veien for de to europamestere til Pizza World Cup i Parma, Italia. Prisen «Giropizza d'Europe» har blitt delt ut i elleve år og er fremmet av magasinet «Pizza e Pasta Italiana».

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS