GeirSkeie2

Samarbeider med vinkjenner

Vinner av Bocuse d’Or 2009, Geir Skeie, og den meritterte vinkjenneren Børge Brand går sammen om den videre driften av Sandefjord-firmaene Vinhav Geir Skeie AS og nystiftede Brand Wine Estates AS.

Publisert

Geir Skeie samarbeider med vinkjenneren Børge Brand. Her fra Brygga 11 i Sandefjord. (Foto: Morten Holt)

Med bred erfaring fra mat- og drikkesegmentet håper de at det tverrfaglige samarbeidet kan bidra til nye utviklingsmuligheter.

– Vi er begge opptatt av at gode råvarer fra jord og hav skal nå ut til sluttbruker, sier Geir Skeie og forteller at søkelyset videre vil være å bidra til en økt dybde av klassiske viner, iblandet de delene av den nye verden, som appellerer til dem.

– Kvalitet til konkurransedyktig pris

– Et av målene for samarbeidet er å kunne tilby viner fra kvalitetsprodusenter til konkurransedyktige priser, opplyser de.

De tror den tverrfaglige kompetansen vil styrke dem i utviklingen av en sterkere og bredere portefølje.

Bocuse d’Or og Kokkenes Kamp

Kokk og restaurantgründer Geir Skeie driver i tillegg til vinfirmaet Vinhav de to restaurantene Brygga 11, i Sandefjord og på Stord. Blant hans mange meritter troner seieren av Bocuse d’Or i 2009 høyest, men han vant også Bocuse d’Or Europe året før.

Den internasjonale anerkjennelsen har gitt ham muligheten til å høste erfaringer og impulser han tar med seg inn i det nye samarbeidet. Senest vart han vinner av Kokkenes Kamp på TV2 høsten 2013.

WSET Diploma of Wine

Børge Brand er dypt bevandret blant verdens vinranker og har sin formelle utdanning fra WSET Diploma of Wine. Med 16 års erfaring fra Vinmonopolet, har han opparbeidet seg en bred kunnskap og unik innsikt i det norske markedet.

Han var i vinmonopolet butikksjef for butikkene Sandaker og Briskeby, produktsjef på Kjedekontoret og senere leder for Sortiment, hvor han en periode også var ansvarlig for Sensorisk Prøveinstans (SPI) og spesialutvalget i spesialbutikkene.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS