Christian A. Pettersen David Rivas Premiepall Årets Masahirokokk 2014 (6)

Unge norske kokker i semifinale i global kokkekonkurranse

Christian André Pettersen (Spiseriet, Stavanger), Aleksander Aurstad Olsen (Hanami, Oslo) og David Rivas (Gastronomisk Institutt, Stavanger) har gått videre til semifinalen i en stor global kokkekonkurranse for unge kokker, S.Pellegrino Young Chef 2015. Nå venter semifinale i København.

Publisert

Christian A. Pettersen (nummer to fra venstre) og David Rivas (til høyre) skal delta i den nordiske finalen av S.Pellegrino Young Chef 2015. Her sammen med Odd Ivar Jørgensen (til venstre) og Magnus Paaske. I tillegg til Pettersen og Rivas, er også Aleksander Aurstad Olsen kvalifisert for den skandinaviske semifinalen. (Foto: Morten Holt)

Konkurransen beskrives ofte som verdens største talentsøk etter unge kokker.

Over 3620 unge kokker fra 191 land verden over meldte på i konkurransen. Nå har tre norske kokker funnet veien til semifinalen for Norden/Skandinavia, der 10 nordiske kokker under 30 år er plukket ut.

Christian A. Pettersen er klar for semifinale i S.Pellegrino Young Chef 2015. (Foto: Morten Holt)

Her kan du lese mer om konkurransen (publisert november 2014)

Bare én fra Norden går videre

Men bare én av dem skal videre til den globale finalen, som arrangeres under Expo Milano 2015 i Italia 25. til 27. juni. Det plukkes nemlig bare ut en eneste kandidat fra de totalt 20 regionene i verden.

I disse dager arrangeres det semifinaler verden over og den nordiske semifinalen arrangeres i København søndag 1. mars. Tre norske, tre svenske, tre danske og en finsk kokk skal kjempe om seieren.

Her kan du lese mer om de nordiske semifinalistene, og hvilke retter de har gått videre med

Unge lovende kokker

Christian A. Pettersen, til daglig soussjef på Spiseriet på Konserthuset i Stavanger, skulle være kjent for de fleste. Han har de siste årene forsynt seg godt fra gullfatet i forskjellige kokkekonkurranser, deriblant NM i kokkekunst (2 ganger), Nordisk mesterskap, Linie Award og Årets Masahirokokk, for å nevne noen, og er en av landets mest fremadstormende kokker. Blir han vår neste Bocuse d’Or-kokk?

"

Aleksander Aurstad Olsen er klar for semifinale i S.Pellegrino Young Chef 2015.

I tillegg er både Aleksander Aurstad Olsen (23) og David Rivas med videre.

Brenner for kokkefaget

– Jeg har alltid likt å lage mat, og bestemte meg for å bli kokk da jeg gikk i 9.klasse. Kokkefaget er noe jeg kan si jeg elsker og brenner for, sier Aleksander Aurstad Olsen, som opprinnelig kommer fra Trondheim, og som tok fagbrev i 2013 etter å ha vært lærling på To rom og kjøkken.

Nå arbeider han på Hanami på Tjuvholmen som Chef de Partie Stove.

I likhet med Pettersen, deltok også Aurstad Olsen i NM i kokkekunst i 2014.

Rivas fra GI

David Rivas fra GI er klar for semifinalen i S.Pellegrino Young Chef 2015. (Foto: Morten Holt)

David Rivas jobber for tiden for Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Han er halvt venezuelansk og halvt italiensk, og er utdannet ved kokkeskolen Hofmann i Barcelona.

Rivas ble for øvrig nummer tre i Årets Masahirokokk 2014, som ble arrangert i forbindelse med Smak 2014.

Les også mer på Finedininglovers.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS