Wenche_Klippfisk Ambassadørene2

Wenche Andersen ble klippfiskambassadør

Gjennom mange år har hun vist et ekte klippfiskengasjement og formidlet klippfiskens fortreffelighet ut til folket. TV-kokken Wenche Andersen er kåret til årets klippfiskambassadør. – Med klippfisk som utgangspunkt har hun servert alt fra den den rødeste bacalao til klippfiskboller – bolinhos, sier juryleder Jakob Dybvik.

Publisert

Wenche Andersen med brødrene Dybvik, juryleder Jakob til venstre for prisvinneren.

Wenche Andersen er den tredje i rekken som bærer den livslange tittelen klippfiskambassadør.

Tidligere er prisen delt ut til Frode Kristensen (fagsjef i Matmerk) og Sverre Olav Sebjørnsen, (kokk og daglig leder i Gange-Rolv AS). Utnevnelsen skjedde under årets utgave av Den norske Klippfiskaften i Ålesund.

Bidrar til at Norge er en ledende klippfisknasjon

Wenche Andersen med klippfiskkokkene.

– Vi som arbeider med klippfisk ønsker selvsagt å få nordmenn til å verdsette denne fantastiske fisken. Det gjør vi ved å kombinere det tradisjonelle med fornyelse gjennom ørsmå endringer og innovasjoner. Derfor utfordrer vi til et samspill mellom kokker og produsenter når vi hvert år inviterer til Den norske Klippfiskaften, sier en ivrig Jakob Dybvik, som er klippfiskekspert i tredje generasjon.

– Å eksperimentere med råvarene, smaker og strekke grensene ut mot ytterpunktet, ja det gjør at Norge fortsatt kan være verdens ledende klippfisknasjon.

På 1500-tallet

Wenche Andersen sammen med de to andre klippfiskambassadørene, Sverre Olav Sebjørnsen og Frode Kristensen.

I motsetning til tørrfisk, ble klippfisk introdusert fra utlandet så tidlig som på 1500-tallet, selv om det først virkelig tok av 200 år senere.

Kristiansund og Ålesund ble de norske klippfiskbyene, og har dominert denne fiskeforedlingen og spesielle konserveringsmetoden.

Distriktet hadde god tilgang på førsteklasses fisk, et ypperlig klima for klippfisktørking med mange jevne svaberg som egnet seg for å legge fisken utover.

Dybvik AS

Jakob & Johan Dybvik AS ble etablert i 1923 og har siden bedriftens andre sesong i 1924 holdt til i Tingstadvika på Fiskarstrand utenfor Ålesund. Selskapet har over 90 års erfaring innen klippfiskproduksjon, og håndverket har gått i arv gjennom tre generasjoner.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS