Endre Nordhagen og Cajsa Marlen Åsmo fra Nor-Kro sammen med KAM fra Fretex i Hallingdal, Hilde Grønstøl Løkken. (Foto: NHO)

Ringer i Vannet gir arbeid

Endre Nordhagen, som er daglig leder for Motell Nor-Kro på Bromma, er veldig fornøyd med rekrutteringskonseptet Ringer i Vannet (RIV).

Publisert
Endre Nordhagen og Cajsa Marlen Åsmo fra Nor-Kro sammen med KAM fra Fretex i Hallingdal, Hilde Grønstøl Løkken. (Foto: NHO)

Cajsa Marlen Åsmo sier at det å få jobb på denne måten har vært helt supert. Hun hadde søkt mange jobber uten å få napp.

Som innflytter til en liten kommune der mange rekrutteringer går på bekjentskaper, kan det være vanskelig å få innpass. Det å få hjelp til å finne en passende arbeidsplass og få prøvd seg ut en kort periode var veldig bra.

– Glimrende rekrutteringskonsept

Endre Nordhagen, som er daglig leder Nor-Kro, sier at denne måten å rekruttere på er glimrende. Han har selv erfart at personer som gir et veldig godt inntrykk i et jobbintervju, viser seg å være feil person i jobben.

– Derfor er det å få presentert en person som jobbkonsulenten kjenner og mener er en god match i med tanke på bedriftens behov, supert. Når man da i tillegg har mulighet til å få prøvd ut personen før man ansetter er sannsynligheten for feilansettelse redusert betraktelig, uttaler Nordhagen, som er kjempefornøyd med å benytte RIV-metodikken.

Ringer i Vannet (RIV)

Ringer i Vannet er NHO sitt eget rekrutteringsprosjekt som bistår NHOs medlemsbedrifter i jakten på arbeidskraft. Arbeids- og inkluderingsbedriftene som deltar i satsingen, kartlegger NHO-bedriftenes behov, og søker å finne riktig person til jobben.

Satsingen er et samarbeid mellom NAV, arbeids- og inkluderingsbedriftene i NHO Service og NHO. Arbeids- og inkluderingsbedriftene er NAV sin forlengede arm i arbeidet med å få mennesker som av ulike står utenfor arbeidslivet tilbake i jobb. Ringer i Vannet driftes av NHO Service, og er NHOs satsing på delmål 2 i IA-avtalen «Hindre frafall og øke sysselsetting av mennesker med redusert arbeidsevne».

Om lag 300 reiselivsbedrifter

På landsbasis er det over 100 arbeids- og inkluderingsbedrifter som deltar i prosjektet. Arbeids- og Inkluderingsbedriftene kartlegger NHO-bedriftenes rekrutteringsbehov, og finner den best egnede kandidaten til stillingen. 1900 NHO-bedrifter, av dem om lag 300 reiselivsbedrifter, tegnet rekrutteringsavtaler med Ringer i Vannet. 40 konsern har en Ringer i Vannet-avtale. I NHO Reiseliv er det fire konsernavtaler; Thon Hotels, Nordic Choice Hotels, Scandic Hotels og McDonald’s.

Siden oppstart i 2013 har 5500 mennesker fått jobb i en NHO-bedrift.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS