Illustrasjonsfoto: Oslo/Akershus-cup for lærlinger

Norges største konkurranse for lærlinger

Denne helgen arrangeres det største arrangementet for lærlinger i Norge – når Kokkenes Mesterlaug Oslo og Lærlingkompaniet arrangerer Oslo/Akershus-cup for lærlinger i yrkesfagene kokk, servitør, konditor og resepsjonsfag.

Publisert
Fra konkurransen i 2016. (Foto: Oslo/Akershus-cup for lærlinger)

– Arrangementet foregår over to dager lørdag 21. og søndag 22. oktober. Arrangementet har lang historie, og er en ettertraktet arena for å konkurrere i faget sitt, og vise hva man har lært. De som deltar, er 1- eller 2-årige lærlinger i bedriftene, opplyser viseoldermann i Kokkenes Mesterlaug Oslo, Anna Robsahm.

Asle Faannessen er for øvrig oldermann i laget.

– Mange kjente restauranter, konditorier og hoteller er representert. Dette er det største arrangementet for lærlinger i Norge hvor flest fagfelt er representert, sier Robsahm.

Se hvem som skal delta lengre ned i saken

På Etterstad videregående skole

Det hele foregår på Etterstad videregående skole, der det er ventet mange tilskuere. Både foreldre, venner og kollegaer møter opp for å heie frem fremtidens kokker, servitører, konditorer og resepsjonister.

Foto: Oslo/Akershus-cup for lærlinger

De siste årene er det Statholdergaardens lærlinger som har gått seirende ut av konkurransen, og senere også i den nasjonale konkurransen. Så får vi se om noen av de andre lagene kan by på mer konkurranse i år.

Dette er deltakerne i kokkeklassen

Statholdergaarden, Oslo 1: Benjamin Viks Roth og Tor Birk Rasmussen

Statholdergaarden, Oslo 2: Oda Johnsen Christensen og Even Sørum

Bølgen og Moi/Radisson: Justin Kungsøyr og Kristoffer Farvik

Happolati og Brasserie France, Oslo: Karoline Jensen Bruvold og Philip Berg Pedersen

Le Benjamin, Oslo: Benjamin Granerud og Philip Skryten Ervik

Vaaghals og Brasserie France, Oslo: Thomas Mythe og Robert Haugen

Brasserie France, Oslo: Thomas Grøstad og Sindre Andresen Sandholm

Oslo Militære Samfund, Oslo: Øyvind Stensvaag og Julie Desiree Løvåsen

Gamle Tårnhus, Kolbotn: Alexsander og Ngoc-Tram Le

Sentralen mat: Charlotte Finset og Marte Fylling

Strand Restaurant, Stabekk: Thomas Sogge og Tobis Sørbø

Arakataka, Oslo: Tuva Wiig og Åge Aleksander Drevik

Stock Restaurant, Oslo: Amanda Michelle Davidson og Christian Rinnan

Kontrast kjøkken og Fjord, Oslo: Fredrik Sjøli og Adrean Tristan Bakke

Smalhans, Oslo: Malin Sæther og Supattra Manorueang

Stock og Brasserie France, Oslo: Thea Ulven Munkeby og Sunniva French Bolstad

Feinschmecker, Oslo: Michaela Adner og Filip Petronanos Hansen

Dette er deltakerne i resepsjonsklassen

Alf, Edan, Thon Hotel Arena, Lillestrøm

Ellen Brentebråten, Thon Hotel Opera, Oslo

Erlend Jørgensen, Hotel Fritidsparken, Skien

Christina Mutuyimana, Soria Moria Hotel, Oslo

Adrian Wickmann, Smarthotel, Oslo

Dette er deltakerne i konditorklassen

Åshild Lerbak, Villa Sole

Kjersti Ulriksen, Soria Moria Hotel

Hedda Fredriksen, Åpent Bakeri

Randi Hoel, WB Samson

Thea Thoren, Vaaghals

Anna Skjelkvåle, Kaffebakeriet

Malin Skagen, Baker Hansen

Torja Jerijervi, Soria Moria Hotel

Mia Undhjem, Baker Brun

Cato Knutsen, Kaffebakeriet

Foto: Oslo/Akershus-cup for lærlinger

Daphne Killi, Quality Expo Hotel

Stian Damstuen, Sebastien Bruno

Astrid Kathinka Engen, Baker Hansen

Dette er servitørlagene

(vi har dessverre ikke navnene på deltakerne)

Brasserie France 1

Brasserie France 2

Statholdergaarden 1

Statholdergaarden 2

Cru Vin og Kjøkken/Thon Hotel Opera

Cru Vin og Kjøkken/Restaurant BA53

Oslo Militære Samfund

Strand Restaurant/Oslo Militære Samfund

Her kan du følge Oslo/Akershus-cup på Facebook

Her kan du følge Kokkenes Mesterlaug Oslo på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS