Norsk iskrem samles på nett

Norske iskremprodusenter har inngått et samarbeid. Fredag 12. mai lanserte de fire største iskremprodusentene i Norge ressurs- og informasjonsnettsted for norsk iskrem.

Publisert

Nettstedet Iskremforeningen.no er et felles initiativ fra fire av de største iskremprodusentene i Norge; Diplom-Is, Hennig-Olsen Is, Kulinaris og Isbjørn Is.

Vi spiser mye is

«Iskrem har en unik posisjon i det norske samfunnet. På tross av både kuldegrader og breddegrader er vi blant de folkeslagene i verden som spiser mest iskrem per innbygger. Nordmenn elsker iskrem! Samtidig er det ikke alltid vi tenker på hvorfor vi elsker norsk iskrem. Det nye nettstedet Iskremforeningen.no kan gi noen svar. Der har iskremprodusentene samlet informasjon om norsk iskrems historie og særpreg på ett sted», heter det i en pressemelding.

Målet med nettstedet

Nettstedet skal fremheve norsk kompetanse, innovasjon og historien knyttet til iskremproduksjon i Norge og samtidig være et oppslagsverk for både journalister, myndigheter og forbrukere når de vil ha informasjon om norsk iskrem.

Nettstedet tilbyr blant annet informasjon om ulike iskremtyper, næringsstoffer, produksjon og innovasjon. Her kan media også finne illustrasjonsbilder og tips til å gjennomføre iskremtester.

Viktig å stå sammen

– Med økende konkurranse fra utlandet er det viktig at norske iskremprodusenter står sammen og viser det norske folket hva som gjør oss unike. Bare på fabrikkene våre opprettholder vi hundrevis av arbeidsplasser i Norge. Vi har i tillegg en spesiell tilknytning til det norske landbruket. Bare for å levere melken og fløten som trengs på de fire fabrikkene våre trengs det melk fra over 300 gårdsbruk, sier styreformann Paal Hennig-Olsen i Iskremforeningen i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Iskremforeningen

Iskremforeningen har som mål å fremme kunnskap om norsk iskrem og norske iskremprodusenter.

Foreningen skal også øke kunnskapen om helse og ernæring og samfunnsansvaret norske iskremprodusenter ivaretar.

Styret i foreningen består av representanter fra alle medlemsbedriftene: Hennig-Olsen Is, Diplom-Is, Isbjørn Is og Kulinaris.

Les mer på Iskremforeningen.no

 

Powered by Labrador CMS