Handelsstedet Ramsvig2

Der mat og ro gir de gode opplevelsene

Sjernarøyene i Ryfylke bringer fram det beste i folk. Idyllen som råder her, den avslappende atmosfæren og de blide gjestene bidrar til det. Også maten da. Særlig på det gamle handelsstedet Ramsvig. Stedet er med andre ord svært egnet for gjester som har behov for et uforstyrret opphold, der store og viktige tanker skal utvikles videre.

Publisert

Handelsstedet Ramsvig ligger på bryggekanten. (Foto: Lise Bjelland)

– Firmaer og næringsliv som skal samles for planlegging og strategi utgjør en stor del av gjestene i løpet av året, men innimellom er det veldig mange andre arrangementer også, forteller vertinne og eier av Ramsvig, Mette Hiorth Soland.

Sammen med hennes mann Jostein Soland kjøpte hun stedet i 1999, og siden 2003 har Handelsstedet Ramsvig vært drevet som i dag.

På bryggekanten

Mette Hiorth Soland og Jostein Soland driver Handelsstedet Ramsvig. (Foto: Lise Bjelland)

I ei lun vik på Kyrkjøy, i gamle, verneverdige bygg, midt i leia der de store handelsfartøyene i sin tid passerte. Her ligger Ramsvig. I dag er dette målet for mange turister gjennom året, og spesielt på vår og sommer er aktiviteten høy.

Arni Theodorsson er kokk på Handelsstedet Ramsvig. (Foto: Lise Bjelland)

– Opplevelsen gjestene får av å være her er vår viktigste indikator. Vi legger svært mye arbeid i å tilby mat med høy kvalitet, at alle fasiliteter er ivaretatt og at gjestene blir ønsket velkommen, sett og satt pris på. Det er min viktigste oppgave, sier Mette Hiorth Soland.

Sesongen varer fra midten av mars og avsluttes når siste gjest har dratt hjem før jul.

Ureist mat

Maten er kort sagt ureist, hentet fra øyene omkring, og i lengste fall en båtfrakt unna.

Ofte er hovedingredienser i lunsj og middag havets delikatesser. Også hjort er svært ofte servert.

– Hjelmelandskveite, brosme og lange, kreps og hummer, mesteparten kommer fra Sjernarøyene. Ofte serverer vi vill-hjort og anguskalv fra Vikedal og Vikedal Gardsmat. Vikedalsskinke brukes særlig til lunsjretter. I tillegg har vi mye hjortefilet og kalv. Laks fra Stjernelaks, oppdrettsanlegget på en annen av naboøyene, fortsetter Hiorth Soland.

Islandsk kokk

Alt lages fra bunn av kokken Arni Theodorsson fra Island. Han har vært fast kokk de siste seks årene og legger mye arbeid i å bringe fram de naturlige smakene. Og bare naturlige tilsettingsstoffer finner veien inn på det «Ramsvigste kjøkken». Alt bakverk, brød og kaker lages i Bakeriet. Og det meste av frukt, grønnsaker og bær hentes i sesongen i nærmiljøet.

Ramsvig er rett og slett et yndet sted for gjester som vet å verdsette kvalitetsmat servert med historie.

Du kan lese mye mer om Handelsstedet Ramsvig i magasinet Horeca, nummer 6 2015 (utgivelse i oktober)

Du kan også lese mer om stedet på hjemmesiden Ramsvig.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Powered by Labrador CMS